• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đere će dugo žaliti zbog Rolan Garosa: "Možda bi bilo drugačije, ali..."

Autor Dragan Šutvić

Laslo Đere razgovarao je sa srpskim medijima poslije poraza u Parizu. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

 Laslo Đere o ispadanju sa Rolan Garosa  Izvor: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Laslo Đere pokazao je šta znači hrabro srce, kako igra neko ko ne odustaje, bez obzira na stanje na terenu i rezultat. Ispao je u prvom kolu Rolan Garosa od Danijela Altmajera poslije pet sati i četiri minuta igre, pet setova i pet spasenih meč lopti. Nažalost, nije za to nagrađen pobjedom.

Imao je Nijemac vođstvo od 2:0 u setovima i servirao je za meč na 5:4 u trećem setu. Srpski igrač je uzvratio brejk, dobio set u taj-brejku i vratio se. Onda je u četvrtom setu Laslo spasio i jednu meč loptu. U petom je spasio još četiri, odveo meč u super-taj brejk i tamo izgubio (10:6). Sve to uspio je da uradi samo četiri nedjelje poslije operacije podlaktice...

Očekivalo se da će se na teren vratiti tek na turnirima na travi, učinio je to i ranije i zbog svega toga poraz više boli. "Ako se vratimo u vrijeme par nedjelja unazad ili par dana. Ni sam nisam očekivao da ću da budem ovdje. Koliko god da mi je sada teško i bolno i sve. Treba da budem zahvalan što sam uopšte bio u prilici da odigram meč. Poraz kao poraz boli. Drago mi je zbog lakta, izdržao je. Imao sam neke druge probleme na početku, bio je neki rolerkoster. Malo podlaktica, malo neke druge mišiće koji su vjerovatno preuzeli neke funkcije što lakat radi, ta nesvjesna kompenzacija. Prošlo je, pa se vratilo, pa prošlo. Dizao sam nivo igre. Vidjelo se, osjećao sam i na treninzima da mi mečevi fale i igranje poena. Vidjelo se to u par navrata i danas. Poslije sam odigrao pristojan meč", počeo je Đere.

Bilo je 0:2 na semaforu, uspio je da uzvrati, pa je upitan i šta mu je prolazilo kroz glavu u momentima kada je djelovalo da će Danijel dobiti meč u tri seta.

"Ništa specijalno, pokušavao sam da se borim, da dajem maksimum. Osjećao sam da imam šanse. Napravio sam brejk u drugom setu. Iako sam izgubio taj set, malo mi je to pokazalo da mogu da igram i da mogu da mu pariram. Samo sam kao i uvijek, trudio se da ostanem u meču, da psihički budem stabilan, koliko god i da se borim za svaki poen. Na kraju sam uspio da se vratim. Ali, on je pobijedio..."

Uslijedila je konstatacija da je meč trajao 5 sati i 4 minuta. "Nisam nikada igrao duži meč u karijeri", dodao je Laslo.

Ima za čim da žali, posebno kada se uzme u obzir da je u petom setu prvi napravio brejk i da je u super taj-brejku poveo sa 3:1.

"Koliko god da sam dizao nivo igre, znao sam da moram da budem fokusiran na svaki trenutak, kriza može da naiđe lako. Vjerovatno će i naići, kao što se dogodilo. Nekoliko nedjelja nisam igrao. Ekstremno dugačak meč, prvi meč na tri dobijena, nije bilo idealno. Da su okolnosti bile drugačije. Možda bih... Da ne kažem da bih dobio ranije, ali bi bio drugačiji meč. U toj situaciji, da smo bili u petom setu, sa napravljenim brejkom, možda bih osjetio prelomni trenutak i da pokažem to i njemu. Sada to nije bio slučaj. Dešavale su se neke greške, prvi servis mi nije bio ogromno oružje u ovom meču. Dobro je da nisam pravio puno duplih."

Dugo nije bio na terenu, pa je imao i slikovit opis svega što se dogodilo.

"Nisam bio van terena predugo. Nisam zaboravio da igram, mada nisam očekivao da ću da budem ovdje. Malo mi je čudno što sam ovdje bio, trenirao par dana. Prvi put sam imao operaciju. Ne znam. Generalno doživljaj kao, ne bih rekao da mi nije mesto ovde, jer sam se potrudio da se oporavim što prije poslije operacije. Nije to samo moja zasluga, već i kondicionog trenera i hirurga, trenera. Cijeli tim je uradio sve što je bilo u našoj moći. Opet, nekako, kao da izostaješ iz škole malo duže, pa se vratiš, prvi-drugi dan je potrebno vrijeme. Tako sam se i ja osjećao ovdje. Poslije tri i po sata, ima razmišljanja, boriš se, ništa više nisam osjećao fizički. Jeste prelaz u neki automatizam", zaključio je Đere.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC