• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crvena zvezda ima novog trenera: Prvi posao za bivšeg reprezentativca!

Autor Dragan Šutvić

Svojevremeno jedan od najboljih srpskih rukometaša sjeda na klupu Crvene zvezde.

 Marko Krivokapić novi trener Crvene zvezde  Izvor: MN PRESS

Rukometni klub Crvena zvezda rastao se sa dosadašnjim trenerom Nedeljkom Matićem, koji je ekspresno našao angažman i karijeru nastavlja u rumunskoj Steaui. Nisu dugo čekali ni crveno-bijeli, odmah je stigao novi stručnjak na klupu, a riječ je o nekadašnjem reprezentativcu Marku Krivokapiću (48) koji će dobiti priliku da po prvi put samostalno vodi neki seniorski tim.

Krivokapić se poslije čak 24 godine vraća u srpski rukomet, a ovog puta sa sobom donosi i čak deset godina iskustva kao pomoćni trener u jednoj od najboljih mađarskih ekipa. Godinama je bio pomoćnik Huanu Karlosu Pastoru u PIK Segedu, a sa tim timom osvojio je pet trofeja u izuzetno jakoj konkurenciji.

Bogatu karijeru Marko Krivokapić imao i iz igračkih dana. Počeo je u Senti, pa su se ređali Jugović iz Kaća i Sintelon iz Bačke Palanke, zatim portugalska Madeira, španski Granoljers, Aragon i Valjadolid, da bi se u dresu PIK Segeda oprostio od aktivnog igranja. U posljednjim godinama zajedničke države Krivokapić je bio reprezentativac Srbije i Crne Gore - učestvovao je na Evropskim prvenstvima 2004. i 2006. godine, kao i na Svjetskom prvenstvu 2005. godine.

Svojevremeno je Marko nastupao na mjestu lijevog beka, a dio karijere proveo je u uistim timovima kao i četiri godine mlađi brat Milorad, još jedan reprezentativac Srbije i Crne Gore u trenerskom mandatu Veselina Vujovića. Tokom igranja za PIK Seged Milorad je odlučio da promijeni reprezentaciju, pa je u finišu karijere obukao dres Mađarske.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC