• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladen Bojinović postao savjetnik Milorada Dodika!

Autor Dragan Šutvić

Proslavljeni rukometaš na novom zadatku.

 mladen bojinović Izvor: STEPHANE ALLAMAN/DPPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mladen Bojinović, proslavljeni rukometaš i bivši član Borca m:tel te reprezentativac SRJ, SCG i Srbije, od danas ima nova zaduženja.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik oglasio se na društvenoj mreži Iks, objavivši da će popularni Baka u narednom periodu biti njegov savjetnik za pitanja sporta i omladine.

"Tokom svoje bogate i uspješne sportske karijere, Mladen je imao čast da bude prvi kapiten rukometne reprezentacije Srbije i igrao je za mnoge evropske klubove - Borac, Partizan, Barselonu, Monpelje i Pari Sen Žermen. Ovom prilikom smo razgovarali kako da Rukometni klub Borac vratimo na puteve stare slave", napisao je Dodik.

Bojinović je rođen u Banjaluci 1977. godine, a u Borcu je bio član omladinskih selekcija prije nego što je 1994. obukao dres Jagodine. Tu je ostao jednu godinu, poslije čega je naredne četiri branio boje Partizana. Potom je, po jednu sezonu, bio u Ademar Leonu, Bidasoi i Barseloni, a zatim je uslijedio desetogodišnji boravak u Monpeljeu sa kojim je osvojio 25 trofeja (9 u prvenstvu, 8 u Liga kupu Francuske, 7 u Kupu Francuske i 1 u Ligi šampiona).

Poslije odlaska iz Monpeljea, tri godine je bio član Pari sen Žermena, sa kojim je stigao do dvije titule i isto toliko pehara u Kupu, dok se 2015. godine nakratko vratio u Borac, sa kojim je igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Po novom odlasku iz crveno-plavog tabora, nastupao je do 2017. godine za Tramble, u kojem je i završio karijeru.

Kad je riječ o reprezentaciji, na velikim takmičenjima je debitovao na Svjetskom prvenstvu 2001. godine, kada je osvojena bronzana medalja. Nastupao je i na prvenstvu Evrope godinu dana kasnije, te na novom Mundijalu 2003. godine.

Potom je pauzirao u nacionalnom timu do SP 2009. godine, a posljednje veliko takmičenje odradio je dvije godine kasnije, kada je takođe bio učesnik Mundijala.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boško Sokobanja

Dotakao si dno Bakero! Za žaljenja si.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC