• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Održano prvo eAdriatic finale u Puli: Mađar najbolji, BiH naredni domaćin

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pula je proteklog vikenda bila domaćin prvog velikog eAdriatic finala, gdje su se okupili najbolji igrači iz regiona kako bi odmjerili svoje vještine u FC24 i izborili se za titulu regionalnog šampiona.

 eAdriatic finale u Puli Izvor: PROMO/eAdriaticLeague

Takmičenju u Puli prethodile su kvalifikacije koje su organizovane u svim zemljama učesnicama. Pobjednici kvalifikacija, njih više od 30 iz 12 zemalja, pokazali su svoje umijeće i takmičarski duh tokom dvodnevnog takmičenja.

Kao najbolji igrač istakao se Balazas Van, iz Mađarske. Njegova brzina, strategija i vještine izdvojile su ga među najboljima i donijeli mu prestižnu titulu prvog ovogodišnjeg šampiona eAdriatic finala.

"Ovo finale u Puli samo je prvo u nizu velikih takmičenja koja nas očekuju ove godine. Sljedeće će biti održano u Bosni i Hercegovini, gdje ćemo ponovo vidjeti vrhunske igrače u akciji, a nakon toga, putujemo u Crnu Goru za još igre, druženja i pozitivnog sportskog nadmetanja. Svoju šansu mogu potražiti i amaterski igrači, dovoljno je samo da se prijave putem web stranice eadriaticleague.com ili putem profila na društvenim mrežama", kažu organizatori.

Iza svih velikih finala koja su pred nama ove godine stoji eAdriatic liga, sa sjedištem u Bosni i Hercegovini. Ona predstavlja vodeću regionalnu platformu za esport igrače iz različitih zemalja. Sa više od 30 esport igrača sa profesionalnim ugovorima i čitavim stručnim timom produkcije i supervizora, liga osigurava vrhunske događaje i fer takmičenje.

Pored sjajnih mečeva, dvodnevno takmičenje u Puli, koje je održano u sklopu događaja Fantastic Gaming Show, bilo je prilika za kvalitetno druženje i razmjenu iskustava među igračima. Fer-plej i ravnopravna borba bili su u prvom planu, što je stvorilo pozitivnu atmosferu i podstaklo sportski duh među svim učesnicima.

"Čestitamo šampionu na sjajnoj igri i zasluženoj pobjedi i vidimo se na sljedećem grand finalu u Bosni i Hercegovini!", poručuju organizatori.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC