• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nedžad Mašić predstavljen kao novi trener ŽRK Borac!

Autor Dragan Šutvić

Strateg rođen 1961. godine u Kladnju preuzeo je komandu nad "osicama".

 Nedžad Mašić.JPG Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Rukometni trener Nedžad Mašić predstavljen je ovog petka, na konferenciji za novinare, kao novi strateg Ženskog rukometnog kluba Borac.

Mašić, koji na ovoj poziciji mijenja Nikolu Bijelića, rođen je 1961. godine u Kladnju, a aktivno se rukometom bavio od 1974. do 1996. godine.

Igračku karijeru počeo je u rodnom gradu, poslije čega je nastupao za Iskru (Bugojno), sarajevsku Bosnu, Kristal iz Zaječara, Osvel Ludvigsburg iz Njemačke, slovenačke klubove Kolinska-Slovan, Rudar Trbovlje i Krško, te Slobodu Solana.

U sezoni 1986-1987 bio je najbolji strijelac RK Kladanj, dok je u takmičarskoj godini 1990-91 kao član ekipe Kolinska-Slovan iz Ljubljane bio najbolji strijelac sezone u Sloveniji. Taj period krunisao je osvajanjem državnog Kupa.

Kao trener, Mašić je primio zlatnu plaketu od Rukometnog saveza Slovenije za doprinos slovenačkom rukometu. Takođe, sportska priznanja za doprinos rukometu dobio je i od RK Konjuh, ŽRK Jedinstvo Jedinstvo Tuzla, te opština Kladanj i Živinice.

Klubovi u kojima je gradio trenersko ime su Radece papir, ŽRK Jedinstvo Tuzla, Konjuh, ŽRK Hidrotehnika Kladanj, Krajina Cazin, ŽRK Iskra, ŽRK Živinice, Rukometna akademija Konjuh, Sloboda Tuzla, Hadžići, te Mili Pjango, Kastamonu, Metropol i Osmangazi u Turskoj.

U 2000. godini izabran je za selektora ženske reprezentacije BiH, dok je u periodu od 2006. do 2008. godine predvodio BiH u kvalifikacijama za Evropsko i Svjetsko prvenstvo u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Sa turskim klubom Mili Pjango je 2010. godine osvojio turski Superkup, igrao finale turskog Kupa i zauzeo treće mjesto u prvenstvu. U sezoni 2011-12, sa ovim klubom je bio u četvrtfinalu EHF Kupa, a u domaćem prvenstvu stigao je do drugog mjesta.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC