• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina - Partizan u "Boriku"! Banjaluka domaćin Svesrpskog kupa, "lale" i crno-bijeli u RS za Superkup Srbije!

Autor Dragan Šutvić

Rukometna poslastica u septembru!

 Vojvodina Partizan.JPG Izvor: MN PRESS

Prvi put nakon 2017. godine, Banjaluka će biti domaćin Svesrpskog kupa u rukometu.

U dvorani Borik, u muškoj konkurenciji, za trofej će se boriti Borac m:tel i Leotar te Vojvodina i Partizan, čiji će polufinalni okršaj na Svesrpskom kupu ujedno predstavljati i borbu za trofej u Superkupu Srbije.

"Čekali smo da vidimo da li će Vojvodina igrati pretkvalifikacije za Ligu šampiona i zbog toga nismo mogli da utvrdimo tačan termin. Sada smo i to riješili, osmi Svesrpski kup za rukometaše igraće se 12. i 13. septembra u Banjaluci. Vidimo da liga BiH počinje 14. septembra, nadam se da ćemo uspjeti to da riješimo. Usput, igralo bi se i finale Superkupa Srbije između Partizana i Vojvodine, a drugi par Svesrpskog kupa je Borac m:tel – Leotar. Drugog dana Svesrpskog kupa, u finalu bi igrali pobjednici tih utakmica, a u Svesrpskom kupu za rukometašice sastali bi se Borac i Crvena zvezda. Očekujemo jedan dobar turnir, veliki broj zvanica", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević.

Izvor: PROMO/Rukometni savez RS

Tehnički organizator Svesrpskog kupa je Rukometni klub Borac m:tel, dok je suorganizator Ženski rukometni klub Borac.

"Tražićemo da pokrovitelji budu predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković. Jednostavno, to je skupa zabava. Mi ne možemo da dozvolimo da idemo u minus, da finansiramo iz svojih sredstava kojih doduše i nemamo. Moramo da tražimo podršku društva, Vlade RS i predsjednika Dodika, da to napravimo na visokom nivou. Ovaj sportski događaj je prvi koji je rezultat Svesrpskog sabora u Beogradu. Nema promocije ni grada ni društva ni Republike bez sporta, tako da nam je ovo velika prilika da se Banjaluka predstavi kao grad rukometa što i jeste", rekao je Umičević, najavivši za 2. jul sjednicu Upravnog odbora RS RS po pitanju nove sezone. 

"Prošla sezona je bila uspješna i čestitam ekipi Višegrada na tituli i prihvatanju nastupa u Premijer ligi BiH. Ekipa ŽRK Radnik iz Bijeljine nije prihvatila iz finansijskih razloga, mi smo ponudili sljedećoj ekipi, Derventi, i daćemo podršku da Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja igra Premijer ligu ako Derventa odustane. Zatišje je, ali ima obaveza i posla."

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Direktor RK Borac m:tel Vladimir Branković vjeruje da će predstojeći Svesrpski kup biti praznik rukometa.

"Takođe, biće ovo prvi put u istoriji Rukometnog saveza Srbije da se zvanična utakmica igra na teritoriji Republike Srpske. To je opet rezultat Svesrpskog sabora i dogovora politike da se tako nešto u buduće vrijeme radi. Nadam se veoma dobrom rukometu, ne treba posebno napominjati ni ŽRK Borac i Crvenu zvezdu, tu će isto biti puno navijača. Međutim, ovakva manifestacija ne može da se održi bez podrške institucija. Sport mora da dobije podršku, to je neprofitabilno ali dugoročno gledano korisno za državu."

Darko Savić, direktor ŽRK Borac, ističe da će se klub ponašati u ovom slučaju kao da će ta pomoć stići na vrijeme.

"Do sada smo u Svesrpskom kupu dva puta izgubili na gol razlike od Jagodine. Prošle godine jedna fantastična utakmica, gdje smo izgubili u posljednjoj sekundi i gdje nam se ekipa Jagodine nudila. Ove godine dočekujemo Crvenu zvezdu, pokazao sam svom kolegi i bratu Saši Boškoviću (trener ŽRK Crvena zvezda, op.a.) kako je to izgledalo protiv Benfike i nadam se da ćemo uspjeti ponovo da napunimo dvoranu. Crvena zvezda je veliki klub i zaslužuju svo naše poštovanje, za ono što su uradili prošle godine. Prvi put u istoriji su podigli oba trofeja, i prvenstvo i Kup Srbije. U doigravanju za prvaka čak nisu imali poraz. Očekuje nas jedna jako teška utakmica, djevojke su silno motivisane. Mi smo angažovali novog trenera Nedžada Mašića kojem je jedan od zadataka da, osim da napadnemo sva tri trofeja, pobijedimo i Crvenu zvezdu", rekao je Savić, podsjetivši na septembarske mečeve sa crveno-bijelima iz Beograda.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Igrali smo dvije utakmice, jedna je bila sa gledaocima i tu smo u posljednjim sekundama izjednačili, pogotkom Lare Bijelić, najbolje mlade rukometašice za prošlu godinu. Mislim da su svi izašli zadovoljni sa utakmice i da smo vidjeli gdje smo i šta smo. Bili smo ponosni na taj rezultat, nadam se da ćemo i sada pružiti jednu dobru partiju i da će, ako ništa, utakmica biti tijesna, pa neka bolji pobijedi", zaključio je Savić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC