• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mrzio Đokovića, sad je zbog njega kao "malo dijete"! Kirjos otkrio šta će Novak raditi sutra!

Autor Dragan Šutvić

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković treniraće sa Nikom Kirjosom u Londonu.

 Novak Đoković će trenirati sa Nikom Kirjosom na Vimbldonu Izvor: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Đoković je rutinski završio posao u prvom kolu Vimbldona - deklasirao je češkog tenisera Vita Koprivu, pa sada može da se okrene narednim izazovima na trećem grend slemu sezone. Prije toga ga čeka slobodan dan, tokom kojeg će imati vremena za trening i već se zna kako će ga potrošiti. To je otkrio australijski teniser Nik Kirjos!

Nekada veliki rivali jer Nik nije podnosio Novaka, a kasnije i veoma dobri prijatelji jer je Kirjos pokušao da stane na Đokovićevu stranu dok su u Australiji najboljeg ikad držali u pritvoru, zajedno će trenirati na terenima Vimbldona! Njihov prethodni meč bio je egzibicija u Australiji prije godinu i po dana, a upravo toliko se Nik Kirjos muči sa teškim povredama i zbog toga ga nema na turnirima.

"Udaram sa Novakom sutra, na njegov slobodan dan. Osjećam se kao malo dijete... Osećam se uzbuđeno! Veliki put sam prešao poslije ove operacije", napisao je Australijanac koji mjesecima nije igrao. On je od kraja 2022. godine do danas nastupio na samo jednom turniru - u prvom kolu Štutgarta poražen je od kineskog igrača Jibinga Vua.

Na veliku žalost Nika Kirjosa povrede sa kojima se muči tokom posljednjih godinu i po dana došle su nakon jedne od najboljih godina njegove karijere. Tokom 2022. godine igrao je finale Vimbldona protiv Novaka Đokovića, osvojio titulu u dublu na Australijan openu sa Tanasisom Kokinakisom, učestvovao na Završnom mastersu, vratio se među 20 najboljih na planeti.

Godinu je završio kao 22. teniser planete u singlu i 13. teniser u dublu - što mu je bio lični rekord. Australijanac nakon toga nije imao priliku da brani veliki broj osvojenih bodova jer se mučio sa nekoliko različitih povreda koje su zahtijevale hirirške intervencije. Djeluje da je sada blizu povratka, pa će mu značiti i treninzi sa Novakom Đokovićem koji je prije nešto više od 20 dana operisao meniskus i već je na terenu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC