• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebro za kraj zlatne karijere srpskog sporta!

Autor Dragan Šutvić

Legendarna Borislava Perić Ranković odlazi u penziju kao dvostruka paraolimpijska vicešampionka.

 Borislava Perić Ranković osvojila dvije srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama  Izvor: MN Press/Vid Ponikvar/Sportida

Paraolimpijska Borislava Perić Ranković impresivnu karijeru završava još jednom osvojenom medaljom - na Igrama u Parizu je nakon osvojenog srebra u dublu stigla do srebrne medalje i u singl konkurenciji, pa se u velikom stilu oprašta od sporta. To je kraj jedne od najvećih stonoteniskih karijere na ovim prostorima, ali i prekid aktivnog igranja najuspješnice predstavnice Srbije na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

Borislava je u finalu poražena od Njemice Sandre Mikolašek sa 3:1 (11:5, 11:3, 6:11, 11:8) i tako je osvojila svoju drugu srebrnu medalju u Parizu. Ako bismo računali cijelu karijeru i sve Paraolimpijske igre na kojima je predstavljala Srbiju, ovo je čak sedmo odličje za Borislavu.

Možda će vas zanimati

Ona ima zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji iz 2016. godine, bronzu u tandemu sa Nadom Matić iz Tokija, kao i čak pet srebrnih odličja u izuzetno bogatoj karijeri tokom koje je nastupila na pet Paraolimpijskih igara. I uvijek uspijevala da osvoji odličje!

Srbija je u Parizu osvojila šest medalja za sada. Dragan Ristić je stigao do zlata u streljaštvu, Borislava Perić Ranković ima srebro u singlu i srebro u dublu sa Nadom Matić, Mitar Palikuća je osvojio bronzanu medalju u stonom tenisu, a Željko Dimitrijević bronzano odličje u bacanju čunja. Do kraja takmičenja Srbija ima samo još jednog predstavnika, Petra Milenkovića, koji se takmiči u dizanju tegova.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Više vijesti sa Paraolimpijskih igara

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC