• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebrna medalja za BiH u Parizu! Poraz odbojkaša u finalu koji ne boli!

Autor Haris Krhalić

Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila je srebrnu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu!

 sjedeća odbojka bih Izvor: Olimpijski komitet BiH

Bosna i Hercegovina osvojila je još jednu medalju na Paraolimpijskim igrama u Parizu!

Do srebra su stigli reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci nakon što su u finalu poraženi od Irana sa 3:1 u setovima. Povela je naša reprezentacija sa 1:0 u setovima, imala tri set lopte u drugom setu, ali na kraju su ipak Iranci stigli do zlata. Naš večerašnji protivnik je apsolutni vladar ovog sporta, a ovo im je treće zlato zaredom na Paraolimpijskim igrama.

Bila je ovo sedma medalja za reprezentaciju BiH u sjedećoj odbojci na Paraolimpijskim igrama, a prethodno su osvojena dva zlata (u Atini 2004. i Londonu 2012. godine), tri srebra i jedna bronza.

Iranci su bolje otvarili meč i stigli do prednosti 4:1, a tri poena razlike čuvali su skoro cijeli prvi set. Međutim, nakon toga su uspjeli da pobjegnu na +6 pri rezultatu 19:13. Činilo se tada da reprezentacija BiH ne može osvojiti set, ali uslijedila je nevjerovatna serija i preokret na 22:21.

Nakon toga BiH stiže do 24:21 i tri meč lopte, a iskoristili su drugu za prednost od 1:0 u setovima.

Iranci bolje otvaraju i drugi set te su poveli 5:0 nakon čega se naša reprezentacija vratila na 8:6. Iranci su imali prednost sve do završnice seta kada je BiH izjednačila na 18:18. Prvo vodstvo u drugom setu reprezentacija BiH je imala pri rezultatu 24:23, ali nije uspjela da iskoristi ovu set loptu. Ne koriste naši reprezentativci ni naredne dvije set lopte. Iranci ne koriste dvije set lopte, ali trećiu priliku ne propuštaju (28:30).

U trećem setu nismo vidjeli mnogo drame kao u prethodna dva te je isti pripao Irancima rezultatom 25:16. Četvri set je još ubjedljivije pripao Iranu (25:14) za konačnih 3:1 u setovima.

Ovo je druga medalja za BiH na ovim Paraolimpijskim igrama, nakon što je mladi bh. plivač Ismail Barlov osvojio takođe srebrnu medalju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC