• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ismail Barlov (13) donio prvu individualnu paraolimpijsku medalju BiH: Nisam ovo mogao ni sanjati

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi bh. plivač ostvario izuzetan rezultat na Paraolimpijskim igrama u Parizu. "Ovo je sport osoba sa invaliditetom, koje su i te kako bitan član našeg društva. Pokazali smo, ko zna koji put, ako im se pruži jednaka prilika, oni će napraviti čuda", rekao je trener Kapo.

 Ismail Barlov Izvor: PROMO/PK Spid

Bh. plivač paraolimpijac Ismail Barlov napravio je pravo čudo i u konkurenciji znatno starijih i iskusnijih takmičara stigao do srebrne medalje u Parizu.

Na Olimpijskim igrama osoba sa invaliditetom, trinaestogodišnji Barlov stigao je do drugog mjesta, a od njega je bio uspješniji samo Meksikanac Hose Arnulfo Kastorena, koji je u karijeri osvajao brojne medalje.

Barlovu su ovo bile prve Paraolimpijske igre, a nakon takmičenja na 150 metara mješovitim stilom, gdje je zauzeo deseto mjesto i tako ostao bez prilike da se bori za medalju, sve je nadoknadio u trci na 50 metara prsno, gdje je stigao do prve medalje za BiH u pojedinačnim sportovima.

"Prezadovoljan sam svojim rezultatom. Nisam mogao ni sanjati i sada mogu reći da se moj san ostvario. Mnogo mi je značila podrška ljudi koji su došli, ali i oni pored TV ekrana, hvala svima koji su me podržali", poručio je Barlov u izjavi za BHRT.

Izvor: Tilo Wiedensohler / imago sportfotodienst / Profimedia

Ismailov trener Amel Kapo istakao je takođe da im je mnogo značila podrška navijača, ali posebno jednog čovjeka.

"Često volim reći: 'Pazi šta sanjaš, možda ti se i ostvari.' Prije neke dvije godine, na Zimskim olimpijskim igrama, naš prijatelj dr Mirsad Muftić je vjerovao u nas i rekao nam da će Ismail biti prvi individualni osvajač paraolimpijske medalje, i to u Parizu. Iskreno, ja tada nisam vjerovao u to. Sada mu se zahvaljujem što je vjerovao u nas, naš san se ostvario", rekao je Kapo.

Do sada su samo takmičari u sjedećoj odbojci donosili medalje BiH na Paraolimpijskim igrama, a sada je to učinio i jedan paraplivač.

"Drago mi je što smo uspjeli da obradujemo svoju naciju. Ovo je sport osoba sa invaliditetom, koje su i te kako bitan član našeg društva. Pokazali smo, ko zna koji put, ako im se pruži jednaka prilika, oni će napraviti čuda. Ismail je napravio jedno veliko čudo", poručio je Kapo.

Pogledajte slavlje koje su navijači priredili Ismailu:

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC