• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turnir "Limun Papić": Da postane tradicija

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Predstojećeg vikenda u Banjaluci biće održan prvi međunarodni memorijalni turnir "Limun Papić", na kojem će uz odbojkaše Borca učestvovati novosadska Vojvodina, slovenačka Krka i češki Komet iz Brna.

 Turnir Limun Papić: Učestvuju OK Borac, Vojvodina, Krka i Brno Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Po jednom od osnivača Odbojkaškog kluba Borac, Limunu Papiću, doajenu pisane riječi u Banjaluci, sportskom radniku i dugogodišnjem novinaru banjalučkog Glasa, a kasnije Glasa Srpske i dopisniku beogradskog Sporta, nazvan je prvi međunarodni turnir u odbojci, koji ima za cilj da preraste u tradicionalan.

To je istakao Slaviša Soprenić, predsjednik OK Borac, rekavši da Limuna Papića ne treba posebno predstavljati u Banjaluci, ali i velikom dijelu bivše Jugoslavije.

"Ovo je prvi turnir i nadamo se da će u narednim godinama postati tradicionalan. Limun Papić je jedan od osnivača našeg kluba, a ovo je samo naša mala zahvalnost i pokušaj da mu se odužimo. Ostavio je traga i u drugim sportovima, ne samo odbojci, a mi ćemo kroz ovaj turnir da učinimo da se njegovo ime prenosi i dalje", rekao je Soprenić.

Prema njegovim riječima, na turniru ovog vikenda će učestovati Vojvodina, srpski prvak i učesnik Lige šampiona, Krka iz Novog Mesta, petoplasirana ekipa Slovenije i češka Kometa iz Brna, inače tamošnji drugoligaš.

"Prvog dana turnira, u subotu igraće se u SC 'Centar' od 14 časova, a dan kasnije ćemo preseliti u dvoranu 'Borik' od 10 sati. Igraće se po principu 'svako sa svakim' na tri dobijena seta i prema međunarodnim odbojkaškim pravilima".

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Soprenić se takođe osvrnuo i na ambicije kluba u predstojećoj sezoni.

"Primarni cilj je da ponovimo uspjeh iz prethodne sezone, odnosno da osiguramo plasman u mini ligu. TIm jeste podmlađen, imamo starijih momaka, imamo reprezentativaca BiH, koji će pomoći ovim mlađima. Sezona je duga, duža mjesec dana, imaćemo više utakmica, a uprava će učiniti sve da im obezbijedi sve što bude u našoj moći, kako bi imali sve uslove za normalan rad", dodao je prvi čovjek banjalučkog kluba, naglasivši da se mnogo vodi računa i o mlađim kategorijama, koje bi u budućnosti trebale da donesu još veće uspjehe kluba.

Tatjana Papić - Džakula, ćerka Limuna Papića, zahvalila se banjalučkom klubu što želi da od zaborava sačuva ime njenog oca.

"U ime porodice želim da se zahvalim Odbojkaškom klubu Borac i da im poželim mnogo uspjeha u predstojećoj sezoni u prvenstvu i Kupu BiH".

Trener Banjalučana Mišo Marjanović mišljenja je da će predstojeći memorijal pokazati koliko u ovom trenutku mogu njegovi izabranici.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

"Moja ekipa je još u pripremnom periodu, pa će ovaj turnir da pokaže gdje jesmo, ali i da nas pripremi za predstojeću sezonu, koja startuje sljedećeg vikenda u Bijeljini protiv Radnika. Vjerujem da ove sezone možemo da uprkos podmlađenom sastavu ostvarimo plasman među prve četiri ekipe pa da igramo mini ligu. Turnir ćemo da iskorismo najbolje što možemo. Gode nam jaki mečevi jer time više napredujemo".

Odbojkaš Borca i reprezentacije Bosne i Hercegovine Miloš Popović smatra da je ekipa uspješno završila pripremni period što su pokazali pobjedama u Kupu nad Obudovcem i nad Kaknjom maksimalnim rezultatima.

"Pokazali smo da možemo da igramo i protiv jačih, a ovaj turnir će nam dobro poslužiti kako bismo vidjeli koliko možemo u sljedećoj sezoni. Vjerujem da će biti ovo sjajna odbojkaška predstava", naglasio je Popović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC