• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zenička "Arena" spremna za Evropsko prvenstvo za odbojkašice

Autori mondo.ba Autori Fena

Bosna i Hercegovina i Hrvatska zajedničkim snagama organizuju prvenstvo Starog kontinenta.

 BiH i Hrvatska domaćini Evropskog prvenstva za odbojkašice do 19 godina Izvor: MONDO/Samir Cacan

Odbojkaški savezi Bosne i Hercegovine i Hrvatske zajednički će u avgustu naredne godine biti domaćini Evropskog prvenstva za juniorke (odbojkašice do 19 godina), koji će se igrati u dva grada - Osijeku (Hrvatska) i Zenici (BiH).

"Gradska uprava stoji na raspolaganju u svakom smislu Odbojkaškom savezu BiH. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini i da će se svi gosti osjećati kao kod svoje kuće", kazao je zenički gradonačelnik Fuad Kasumović, koji je najavio kako se u tom periodu održava i kulturna manifestacija "Summer fest“ tokom koje bi gosti mogli uživati i u koncertu Dine Merlina.

Možda će vas zanimati

Predsjednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić, koji je s predsjednikom OS Federacije BiH Milošem Jelčićem danas potpisao ugovor o prepuštanju tehničkog dijela organizacije takmičenja, istakao je da će organizacija koštati 580.000 KM, te da će u projekat biti uključeno i 70-ak volontera.

"Sinoć smo izvršili prvu, zvaničnu kontrolu dvorane o čemu ćemo poslati izvještaj CEV-u. Ova dvorana može se kandidovati za Evropsko prvenstvo", kazao je Fatić, najavivši da će po pravilima CEV-a, prvo prava prenosa utakmica ponuditi BHRT-u.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ako BHRT ne bude mogao prihvatiti uslove, Fatić je kazao da će prava prenosa ponuditi Sportklubu, koji je spreman prihvatiti uslove koje postavlja Odbojkaški savez BiH.

Takođe, u maju iduće godine Zenica će biti domaćin žrijebanja grupa i parova.

"Veliko hvala našim prijateljima, domaćinima iz Odbojkaškog saveza BiH koji su nas divno ugostili. Samo takmičeno podijeljeno je u dvije faze, u kojoj po šest ekipa u svakoj zemlji razigrava. Nakon toga, u drugoj fazi, od prvog do četvrtog mjesta razigravaće se u Zenici, a za plasman od petog do osmog mjesta u Osijeku", istakla je Valentina Biflin, direktorica Odbojkaškog saveza Hrvatske.

Izrazila je nadu da će to takmičenje biti pravi festival sporta i mladosti.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC