• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak neće na prvo mesto bez borbe: Rafa, bez tebe to nije to!

Izvor MONDO/Fonet

Đoković poželeo velikom rivalu da se oporavi i da dođe u London.

Srpski teniser Novak Đoković u nedelju je peti put u karijeri trijumfovao na turniru masters serije u Parizu i od narednog vikenda mu na Masters kupu u Londonu predstoji borba da godinu završi kao prvi igrač sveta.

S tim u vezi, on je posle duela u Parizu izjavio je da bi voleo da na tom turniru igra i Rafael Nadal, koji će u ponedeljak preuzeti prvu poziciju na ATP listi.

Možda će vas zanimati

Španac je takođe nastupao na Mastersu u dvorani "Bersi" i imao je veliku želju da prvi put osvoji trofej u glavnom gradu Francuske, ali je u subotu morao da se povuče zbog povrede. Uopšte nije ni počeo meč protiv Šapovalova.


"Žao mi je što je povređen, jer to nije ono što želite da vidite. Znam kako mu je, pogotovo zato što je već nekoliko puta imao probleme sa povredama na kraju sezone", rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Iako bi mu bez Nadala u Londonu bilo neuporedivo lakše da se vrati na vodeću poziciju na ATP listi i da završi godinu kao prvi igrač sveta, Đoković kaže da ne bi voleo da se to desi.

"Nadam se da će se do vikenda oporaviti od povrede i da će moći da igra u Londonu, jer bez njega ni borba za broj jedan, a ni čitav taj turnir, ne bi bili isti", rekao je Đoković.

Ukoliko u Londonu uspe da se vrati na prvo mesto, Novak bi još jednom ušao u anale svetskog tenisa, jer bi mu to bio šesti put da godinu završava kao prvi teniser sveta, čime bi se izjednačio sa rekorderom Pitom Samprasom.

Na toj listi on sada deli drugu poziciju sa Rodžerom Federerom i Džimijem Konorsom, a mogao bi im se pridružiti Nadal, ako u Londonu bude uspešniji od Đokovića.



Govoreći o 77. tituli u karijeri, a 34. na mastersima, Novak je rekao da mu je jedan od najvećih motiva da i dalje igra želja da se stalno bori za najveće trofeje.

Komentarišući današnje finale protiv Denisa Šapovalova, Đoković je rekao da je ključan bio njegov odličan servis i to što je od početka do kraja žestoko pritiskao protivnika na drugi servis.

Kanađanin je posle prvog servisa bio izvanredan i osvojio je 83 odsto poena, ali je posle drugog osvojio svega 18 procenata, što nije mogao da nadokandi i drugim segmentima igre. Kanađanin se složio da je Đokovićev servis za njega bio nerešiva enigma i da ga je to dosta frustriralo.

"Bilo mi je teško da pronađem pravi ritam jer je on servirao neverovatno. Odlično je pogađao i do kraja nisam uspeo da pronađem načim da mu čitam servis", kazao je Šapovalov, kome je nastup u Parizu bio pre svega veliko iskustvo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC