• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predaja trona u velikom stilu: Đoković peti put osvojio Pariz!

Autor mondo.ba

Srpski as siguran u svom jubilarnom 50. masters finalu.

Od ponedjeljka više neće biti prvi na svijetu, ali Novak Đoković je u velikom stilu predao tron Rafaelu Nadalu: trijumfom u Parizu.

Novak Đoković - Denis Šapovalov 2:0 (6:3, 6:4).

Možda će vas zanimati

U svom jubilarnom 50. masters finalu, srpski as stigao je do petog trofeja u Bersiju (prethodno je podizao pehar 2009, 2013, 2014. i 2015), a ukupno 34. titule u karijeri na turnirima ATP serije 1000, pa je rekord Rafaela Nadala sada samo na korak ispred.

Bio je ovo Đokovićev četvrti duel sa 20-godišnjim Kanađaninom izraelskog porijekla i četvrta pobjeda.

Evidentno je da Šapovalov ima potencijal za dobre rezultate, ali mu je neophodno iskustvo. Previše grešaka ove nedelje koštalo ga je poraza.

U svakom slučaju, plasmanom u finale probio se među 15 najboljih na svijetu, što će mu sigurno značiti za samopouzdanje iduće sezone.

Što se tiče Novaka, on će na završnom turniru u Londonu (10-17. novembra) pokušati da se vrati na prvo mjesto ATP liste, ali to će zavisiti i od Nadalovog učinka...

I SET (6:3):

Sigurno je počeo Đoković i već u drugom gemu napravio brejk, koji mu je značajno olakšao posao u nastavku seta. Za manje od pola sata stigao je do tri set-lopte, od kojih je iskoristio prvu za 6:3.

II SET (6:4):

Ponovo je Šapovalov bio nesiguran na svoj servis, greškama je omogućio Đokoviću brejk loptu za 1:0, ali je onda uslijedio as, kojim je mladi Kanađanin povratio samopouzdanje... Ono je treajalo do sedmog gema, kada je ponovo greškama "častio" Đokovića brejk loptama, a srpski teniser iskoristio je prvu za vođstvo 4:3. Već u narednom gemu Kanađanin je imao priliku da uzvrati brejk poslije tri uzastopno izgubljena poena srpskog tenisera, međutim, nije uspio... Poslije toga, Novak je rutinski meč priveo kraju, iskoristivši prvu od tri meč-lopte.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC