• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor mašta o četvrtfinalu: Posle grupne faze protivnik nije bitan

Autor mondo.rs

Reprezentacija Srbije je u Madridu, sve spremnija za izazove koji ih tamo očekuju. Prvo kroz grupnu, a zatim i kroz nokaut fazu, pokušaće da stignu do Dejvis kup titule.

 Selektor Srbije Nenad Zimonjić mašta o četvrtfinalu: Posle grupne faze protivnik nije bitan Izvor: MN PRESS

Reprezentacija Srbije spremna je za finalni turnir Dejvis kupa. U sličnom sastavu kao i 2010. godine, sa mnogo iskustva, ali i želje, naši teniseri će se boriti za titulu.

Krajem novembra će se u Madridu igrati po novom formatu Dejvis kupa, a Srbija će biti u grupi sa Francuskom i Japanom. Samo jedna selekcija, uz dve najbolje drugoplasirane, obezbediće prolaz u nokaut fazu. Ukupno 18 timova biće podeljeno u šest grupa.

Možda će vas zanimati

Teniski savez Srbije preneo je reči selektora srpskog tima. Iako još uvek aktivan igrač, Nenad Zimonjić predvodi Srbiju na ovom takmičenju. On se vratio igranju u dublu nakon teških operacija, ali je ove sezone bez velikih uspeha. Možda bi kao trener mogao da stigne do njih.

''Imamo izuzetno tešku grupu. Japan, da je nastupio i Nišikori bio bi mnogo teži protivnik, ali ne treba ih potceniti, imaju igrače koji mogu da iznenade, imaju i dobar dubl. Jesmo blagi favoriti i Francuzi i mi u ovoj grupi, a činjenica da samo jedna reprezentacija ide dalje i dve najbolje drugoplasirane iz svih grupa otežava posao. Nadam se da ćemo uspeti da prođemo grupni deo takmičenja i da se plasiramo u četvrtfinale, a posle i nije toliko bitno protiv koga ćemo igrati.''

Takmičenje Dejvis kupa u novom formatu počinje u ponedeljak u Madridu, sa 18 ekipa podeljenih u šest grupa. Pobednici svih šest grupa i dve najbolje drugoplasirane ekipe plasiraće se u četvrtfinale. Prve mečeve selekcija Srbije igra protiv Japana u sredu, a dan kasnije protiv Francuske.

''Važno je da svi igrači budu na raspolaganju, da budu zdravi, da budu sveži koliko je to moguće jer nas očekuje takmičenje svakog dana, nećemo imati pauze, tako da nijedan igrač neće biti u mogućnosti da se odmara'', naveo je Zimonjić. On je rekao da je novi format velika promena, pošto se mečevi igraju u jednom danu, nema mečeva na domaćem terenu već se igra na neutralnom, osim u slučaju domaćina.

''Atmosfera će biti drugačija, neće biti kao ranijih godina, ali opet odgovornost igranja za reprezentaciju je ono što će biti identično. Još jedna razlika je što se igra u dva dobijena seta i sa te strane će biti veći pritisak jer će se sve brže dešavati. Jeste da traje kraće, bićemo u situaciji, ako pobeđujemo, da ćemo igrati svaki dan što je izuzetno teško, a opet prvo je iskustvo, treba dati šansu, možda će biti navijača iz svih zemalja i da će se stvoriti dobra atmosfera. Vreme će pokazati, na nama je, kao i na igračima ,da se pripremimo najbolje što možemo da se upoznamo sa novim formatom i da se nadamo da će biti slična atmosfera kao što je bila kad igramo kod kuće'', naveo je selektor.

Na pitanje da li će novi format uticati na izbor tenisera koji će igrati, selektor je odgovorio da je svaki nastup poseban i da treba gledati ko je u formi, podlogu, ko je protivnik i međusobne susrete. Bitno je i ko može da igra dubl, jer vrlo je nezgodno za prvog igrača koji nakon završetka svog meča ima samo 30 minuta pauze. Po rečima Zimonjića, možda će neki igrači odmarati kada mečevi nisu bitni.

On je naveo da će većina reprezentacija u Madridu igrati u najjačem sastavu i da ne može da se proceni ko je favorit. Po mišlljenju selektora, turniru nedostaju timovi poput Švajcarske ili Austrije, koji bi mogli da pariraju ekipama koje su se plasirale.

''Dejvis kup je uglavnom bilo takmičenje gde nastupaju najbolji igrači na svetu, sad zavisi koliko je ko posvećen reprezentaciji, igranju za Dejvis kup, neki put bismo imali sreće da neki od najboljih igrača ne nastupaju. Svakako će biti izuzetno jako takmičenje i mislim da će biti jako teško da se prognozira ili kaže da je neko izrazit favorit, mislim da ima pet, šest reprezentacija koja svaka svaku može da pobedi'', dodao je srpski selektor.

Takmičarska sezona je pri kraju, a Zimonjić je rekao da je termin Dejvis kupa loš za igrače, pošto bi u ovom periodu trebalo da se odmaraju posle naporne sezone. Sa druge strane, tu su igranje za tim, borba za reprezentaciju i atmosfera koja krasi ekipu i koji mogu da izvuku poslednji atom svakog tenisera.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC