• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vaterpolisti spremni za Budimpeštu: Finale nije neuspeh, Tokio je prioritet

Autor mondo.rs

Evropsko prvenstvo u vaterpolu će za reprezentaciju Srbije početi u utorak, a u nedelju će se reprezentacija preseliti u Mađarsku. Pre toga, u Novom Sadu medijima su dali izjave.

 Vaterpolisti Srbije spremni za Budimpeštu: Finale nije neuspeh, Tokio je prioritet Izvor: MONDO/MILUTIN VUJIČIĆ

Vaterpolisti Srbije su ušli u poslednju fazu priprema pred Evropsko prvenstvo, pošto će takmičenje za njih početi u utorak. Poslednji treninzi pre odlaska u Mađarsku obavljaju se u Novom Sadu.

Selektor Dejan Savić je objavio konačan spisak putnika u Budimpeštu, a srpski vaterpolisti su danas dva puta trenirali. Nakon jučerašnjeg trening meča protiv Crne Gore, to su poslednji termini za dodatno uigravanje reprezentacije.

Možda će vas zanimati

Na Evropskom prvenstvu Srbija se nalazi u grupi B, gde će joj rivali biti Rumunija, Holandija (ili Nederland) i Rusija. Upravo ćemo protiv Rusa odigrati prvi susret, u utorak od 17:30.


U reprezentaciji Srbije vlada dobra atmosfera, što se može videti i po izjavama koje su dali vaterpolisti. Sa medijima su razgovarali predsednik saveza Viktor Jelenić, kao i vaterpolisti Dušan Mandić i Filip Filipović, čiju izjavu možete pogledati na linku.

Dušan Mandić, jedan od najboljih vaterpolista srpske reprezentacije, izjavio je da drugo mest ona Evropskom prvenstvu ne bi bilo neuspeh, ali i da takmičenje u Mađarskoj nije prioritet.

''Glavni cilj za ovu godinu su Olimpijske igre u Tokiju. Na Evropskom prvenstvu možemo da osvojimo petu uzastopnu titulu. Grupa je malo lakša nego na prethodnim prvenstvima, što znači da će nam biti teže u četvrtfinalu'', rekao je Mandić.


Predsednik VSS Viktor Jelenić je dodao da će na Evropskom prvenstvu biti teško, ali da Srbija uvek ima najviše ciljeve na ovakvim takmičenjima. Kompletnu izjavu možete poslušati ispod.


Reprezentativci Srbije će u nedelju krenuti iz Novog Sada za Budimpeštu. Očekuje se da već u ranim popodnevnim satima tim stigne u hotel. Istog dana će na Evropskom prvenstvu u Budimpešti takmičenje početi vaterpolistkinje Srbije koje su ranije već otputovale u susednu zemlju.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC