• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumbaković vraća Baneta Ivanovića među "orlove"?

Autor mondo.rs

Selektor Srbije razmišlja da nakon godinu i devet meseci ponovo uvrsti bivšeg kapitena u nacionalni tim. Želi i da pojača stručni štab Zoranom Batom Mirkovićem

 Ljubiša Tumbaković vraća Baneta Ivanovića među "orlove"? Izvor: MN PRESS

Fudbalsku reprezentaciju Srbije krajem marta očekuje važan duel sa Norveškom u Oslu, a selektor Ljubiša Tumbaković već uveliko "kroji" tim za taj susret.

On je rekao da razmišlja da u nacionalni tim vrati bivšeg kapitena Branislava Ivanovića, koji je poslednji nastup upisao na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

Možda će vas zanimati

"Naravno da razmišljam o Branislavu Ivanoviću. Znam da je to veoma kompleksno pitanje, ali govorimo o potencijalu igrača koji danas igra u jednoj od najjačih evropskih liga, gde je još i kapiten i lider Zenita. Što se mene tiče, ne vidim nikakav problem oko povratka Ivanovića, sa kojim imam odličan odnos. Sa druge strane imam i potpunu autonomiju u radu i odlučivanju i moj zadatak kao selektora je da samo razmišljam o rezultatu, sve drugo je manje važno", napomenuo je u intervjuu za "Politiku" Tumbaković.

Ivanović, koji je sa 105 utakmica rekorder po broju nastupa za Srbiju, nije pozivan od meča sa Švajcarskom 22. juna 2018. na Svetskom kupu u Rusiji, nakon što mu je prethodno tadašnji selektor Mladen Krstajić oduzeo kapitensku traku.

"Razmišljam u tom pravcu da da Ivanovića pozovem za martovski baraž. Do tada ima još dosta vremena, a naše odluke moraju da budu brze, tačne i pre svega u interesu srpskog fudbala, a ne nekog pojedinca", poručio je selektor Srbije.

On je dodao da nije isključeno da pojača i stručni štab, jer bi na klupi voleo da vidi Zorana Batu Mirkovića.

"On je moja velika želja. U jednom momentu se osamostalio u radu i poštujem takvu odluku, jer je zaista reč o nekome kome predviđam blistavu trenersku karijeru. On je, takođe, i deo moje porodice, neko u koga imam ogromno poverenje. Nadam se pozitivnom odgovoru sa njegove strane, a sve bi trebalo da bude poznato tokom sledeće nedelje", otkrio je Tumbaković koji je bio trener Mirkoviću u Partizanu, a potom i najbliži saradnik na klupi Crne Gore.

Srbija ukoliko na gostovanju Norveškoj 26. marta ostvari pobedu, pet dana kasnije u finalu baraža C Lige nacija dočekaće Škotsku ili Izrael.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC