• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa se naljutio: Gledaćemo "klasik" Đoković - Nadal za trofej ATP kupa!

Autor mondo.rs

Finale iz snova: Srbija - Španija! Aleks De Minaur poveo je 1:0 u setovima i razljutio Rafaela Nadala, koji je uzvratio svom snagom i zakazao 55. "klasik" sa Novakom Đokovićem u drugom singlu velikog finala.

 Srbija - Španija finale ATP kupa Izvor: Trevor Collens/AP

Skor između drugog i prvog na ATP listi je 28:26 u korist srpskog asa, koji će kao i do sada pored sebe imati izvanrednog Dušana Lajovića, momka koji će u prvom singlu od 8.30 pokušati da donese prve bodove Srbiji i olakša posao neverovatnom Đokoviću.

Rival Lajoviću trebalo bi da bude Roberto Bautista Ahut, koji je u prvom singlu drugog polufinala u Sidneju utišao domaću publiku i potom izveo iz takta Nika Kirjosa, koji je pretpeo ubedljiv poraz - 1:6, 4:6.

Možda će vas zanimati

Izvor: STEVE CHRISTO/AP

Nagradni fond ATP kupa, koji se ove godine prvi put održava u četiri australijska grada (Pertu, Adelejdu, Brizbejnu i Sidneju), iznosi 15.000.000 dolara.

Ličilo je u jednom trenutku da bi duel mogao da ode u dubl "majstoricu" kada je Aleks De Minaur zaigrao energičan i ofanzivan tenis, koji mu je doneo vođstvo u setovima protiv pomalo već umaornog "Broja 1", ali ne i više od toga. U drugom setu, rivali su stigli nadomak taj-brejka bez jedne brejk lopte, a kada je 14. teniser sveta trebalo i šesti put da odgovori na Rafin siguran servis gem - posustao je.

Nadal je iskoristio prvu brejk šansu na meču, izjednačio u setovima i onda nastavio da "otvara" evidentno potresenog Australijanca, koji se povratio tek pri rezultatu 0:3 u odlučujućem setu. 

Do kraja je osvojio samo još gem - 6:4, 5:7, 1:6.

Nole i Rafa nisu igrali od prošlog aprila kada je as sa Majorke bio bolji u finalu Mastersa u Rimu rezultatom 6:0, 4:6, 6:1. Od kada se vratio na ATP tur posle šestomesečne pauze i potom operacije lakta, 32-godišnji Beograđanin ima skor 2:3 protiv najvećeg rivala, s tim da se radilo o pobedama u polufinalu Vimbldona 2018. i finalu Australijan opena 2019.

Izvor: Trevor Collens/AP

Finale ATP kupa 2020. razlikovaće se u tome što neće biti samo do njih, već i do dvojice igrača sa "druge table", koji su se pet puta do sada sastajali na Turu. Lajović nema pobedu nad Bautistom Ahutom, ali ima odličnu formu i dovoljno samopouzdanja sakupljenog pobedama nad Lojdom Herisom i Nikolasom Jarijem u grupi, pa Feliksom Ože-Alijasimom i jutros Karenom Hačanovom.

Duci od za sada jedinog poraza na turniru, onog od Benoe Pera u grupnoj fazi, nije izgubio set!

Ukoliko rezultat bude poravnat posle dva singla, odlučivaće dubl u kom je naš kapiten Nenad Zimonjić do sada nastupao sa Đokovićem i raspoloženim Viktorom Troickim, koji će svakako biti spreman ukoliko bude došlo do dublova u kojima je "furija" uglavnom nastupala Nadalom i Pablom Karenjo Bustom.

Nadal je juče u četvrtfinalu uspeo uz Bustinu pomoć da se iskupi za poraz u singlu, koji mu je naneo David Gofan rezultatom 6:4, 7;6 (7:3). Sander Žile i Joran Fligen odveli su Špance u super taj-brejk i tamo posustali - 7:6 (9:7), 5:7, 7:10.

Ako će umor biti faktor u nedelju, onda je raspored bio donekle na strani Srbije kao prvog nosioca na turniru 24 najbolje reprezentacije sveta. Lajović u dva protiv Hačanova - 7:5, 7:6 (7:1), a Đoković u tri napeta seta protiv upornog Danila Medvedeva za konačnih 2:0 za nas protiv Rusije .- 6:1, 5:7, 6:4, završili su posao dobih pet sati pre sutrašnjeg rivala.

Rezultati polufinala:


Srbija - Rusija 2:0

Dušan Lajović - Karen Hačanov 7:5, 7:6 (7:1)
Novak Đoković - Danil Medvedev 6:1, 5:7, 6:4

Australija - Španija 0:2

Nik Kirjos - Roberto Bautista Ahut 1:6, 4:6
Aleks De Minaur - Rafael Nadal 6:4, 5:7, 1:6

Finale je u nedelju od 9.00.

Rezultati četvrtfinala:

Velika Britanija - Australija 1:2
Argentina - Rusija 0:3
Srbija - Kanada 3:0
Belgija - Španija 1:2

Više o ATP kupu

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC