• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zolt Balog za MONDO: Ne bojimo se nikoga, Mađarska vjeruje u čuda!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Mađarska je najveće iznenađenje Evropskog prvenstva, ali ne želi da se zaustavi na tome, ističe Zolt Balog, jedan od najboljih Mađara, u razgovoru za MONDO.

 rukomet Evropsko prvenstvo intervju Mađarska Zolt Balog Izvor: Andreas Hillergren/TT NEWS AGENCY

Poslije sjajnih igara u prvoj grupnoj fazi u kojoj su remizirali sa Danskom i pobijedili Island, reprezentacija Mađarske napravila je novo iznenađenje u novoformiranoj Grupi 2 pobjedom 29:28 nad selekcijom Slovenije poslije velikog preokreta.

Mađari su tako u potpunosti zakomplikovali situaciju u Grupi 2, u kojoj Norveška ima šest bodova, Slovenija i Mađarska po četiri, Portugal i Island po 2, a Švedska je bez bodova i šansi za polufinale.

Možda će vas zanimati

Bio je to povod da pozovemo jednog od najiskusnijeg u selekciji Mađarske, Zolta Baloga, koji je sa sa 21 golom drugi strijelac ekipe.

"Slovenija je sjajan tim, ali nismo se bojali, ni kada su imalo imali par golova prednosti, jer to nam se već dešavalo protiv Island. Nismo paničili, oni su vodili tri gola na poluvremenu, ali vjerovali smo u preokret i na kraju smo stigli do njega", rekao je Balog na početku razgovora za MONDO.

Selekciju Slovenije vodi Ljubomir Vranješ, koji dobro poznaje mađarske igrače jer je vodio Vesprem, ali to prema mišljenju Baloga, nije bila velika prednost.

"Možda je prednost Slovenije bio selektor Ljubomir Vranješ, koji nas poznaje, ali u isto vrijeme to je bila i naša prednost, jer mi poznajemo njega. Znali smo i njega i igrače, dosta njih igra u Mađarskoj, tako da tu nisu mnogli mnogo da dobiju“, rekao je Balog.

On priznaje da je Mađarskoj išlo na ruku što srednji bek Dean Bombač nije mnogo igrao.

"Iznenadili smo se što ga nema. Ppripremali smo se posebno za njega, a on je igrao svega desetak minuta. Ali Zarabec, koji je igrao umjesto njega je takođe dobro odigrao. Možda smo imali malo sreće što nije igrao više. Ne ulazim sada u tu odluku, to je do selektora, a oni svakako imaju dva dobra plejmejkera i mogu da biraju između njih dvojice“.

Mađarska je veliki posao napravila u prvoj grupnoj fazi i praktično sama eliminisala Dansku, odigravši neriješeno sa njima, a potom savladavši Island, što nikako nije odgovaralo Dancima.

Bila je to svojevrsna osveta Mađara za poraz na Svjetskom prvenstvu prošle godine, a Balog priznaje da se malo ko tome nadao.

"Naša igra je iznenađenje i za nas same. Prije Evropskog prvenstva nismo mislili da ćemo proći grupu, ali korak po korak smo išli, odlično odigrali protiv Islanda. Protiv Danske smo imali dobru priliku da osvojimo bodove. To jeste neka vrsta osvete za onaj poraz, ali zaista nismo igrali zbog toga, igrali smo zbog sebe i srećni smo što smo sada u situaciji da zavisimo samo od nas samih“.

Banhidi zaslužuje da bude u timu prvenstva

"Naš pivot Banhidi je odigrao vrhunski i mislim da bi se mogao naći u najboljem timu prvenstvu, tu je i Mikler koji je odigrao dobro. Impresioniran sam i Norvežanima, Sagosen i Johansesen su sjajni, tu je i Bombač iz Slovenije", prokomentarisao je Balog pojedinačni učinak saigrača ali i protivnika

Selekcija Mađarske na posljednja dva svjetska prvenstva stigla je do četvrtfinala, na posljednjem doprinos je dao i srpski trener Vladan Matić, koji je bio jedan od selektora. Sada su Mađari blizu novog uspjeha na velikim takmičenjima.

"Da, čini mi se da rastemo, osjećamo to. Imamo igrače koji dokazuju svoj talent, a ovo je odlična šansa da se pokažu. Imamo igrače koji su tu već duže, neki su od ranije važan dio ekipe, neki su tu kraće, ali svi su sada jedna dobra cjelina“, rekao je Balog i nastavio:

"Sada svi vjerujemo da ne smijemo da stanemo. Nakon što smo došli u ovu fazu i poslije ovih pobjeda imamo mnogo samopouzdanja, osjeća se ta neka hrabrost kod svih igrača. Nikog se ne bojimo, smatramo da moramo da budemo fokusirani. Ako osvojimo bod, dva u narednim utakmicama imamo velike šanse za odlazak u Stokholm“, rekao je Balog.

Mađarska u polufinalu Evropskog prvenstva ravno je čudu.

"Da, to bi bilo čudo, sli mi svi vjerujemo u čuda“, istakao je Balog.

Od tog čuda dijele ju još dvije utakmice, protiv domaćina Švedske i Portugala, koji je uz Mađarsku najveće iznenađenje prvenstva.

"Slijede nam dve teške utakmice. Švedska igra kod kuće, nisu u baš dobroj formi, ali imaju dobre igrače i ekipu, sigurno da neće biti lako osvojiti bodove. Pored toga oni definitivno žele da upišu pobjedu pred svojim navijačima tako da će biti teško.  Portugal je vrlo dobra ekipa, pobijedili su Švedsku veoma lako. Mislim da je Portugal jedna od najboljih ekipa u ovoj grupi, ali ne bojimo se nikog. Moramo da igramo svoju igru, budemo fokusirani samo na sebe i u naredne dve utakmice damo maksimum i nadam se da ćemo ostvariti svoje snove", zaključio je Balog na kraju razgovora za MONDO.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC