• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igre su odgođene, evo šta OKS ima da kaže o tome

Autor mondo.rs

Olimpijski komitet se oglasio nakon promjene datuma Olimpijskih igara

 Olimpijske-igre-Tokio-2020-odlozene-Olimpijski-komitet-Srbije-saopstenje-izjava-Bozidar-Maljkovic Izvor: MN PRESS

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah i japanski premijer Abe Šinzo održali su jutros konferencijski poziv na kom je donijeta jedna veoma važna odluka.

Zbog svjetske pandemije korona virusa odlučeno je da se Olimpijske igre, zvanično, odlože! Njjih dvojica su istovremeno izrazili zabrinutost zbog problema sa kojima se učesnici susreću tokom priprema za Tokio.

Možda će vas zanimati

Olimpijske igre neće biti održane tokom 2020. godine, ali moraju biti održane najkasnije do ljeta 2021. godine. Ovo je inače istorijska odluka, pošto se nikada ranije nisu odlagale Ljetne olimpijske igre.

Kao tračak nade u svijetu ostaju Olimpijske igre u Tokiju, a kao svjetlo na kraju tunela olimpijski plamen, koji će nastaviti da gori do početka takmičenja. Ono će zadržati isto ime i godinu, iako će na programu biti 2021. godine.

Svoj stav o odluci Japana i MOK-a saopštio je i Olimpijski komitet Srbije. Njegov predsjednik, Božidar Maljković, u kratkoj izjavi podržava donijetu odluku. 

''Mišljenja smo da je Međunarodni olimpijski komitet donio pravu odluku time što je odložio Olimpijske igre. Kako sam govorio i svaki put do sada, zdravlje sportista mora biti na prvom mjestu. Ovo je pokazatelj da je MOK ozbiljna organizacija koja čuje i poštuje glas komiteta i sportista'', naveo je Maljković.

''Ova odluka sigurno nije bila laka za MOK, nije bila laka ni za japansku stranu, ali pokazuje da olimpizam prevazilazi sport i radi u korist čovjeka i čovječanstva. Svima nama predstoji poduhvat da se izborimo sa ovim podmuklim virusom, a da nakon toga prilagodimo planove novoj situaciji. Siguran sam da će sportisti, kad sve ovo prođe, uspjeti da se pripreme za najveći sportski događaj na našoj planeti'', riječi su predsjednika OKS.

Olimpijski komitet Srbije je već ranije pružao podršku MOK-u, predlažući da se OI pomere za godinu dana. Ovakvu ideju su imali i Kanada, Australija, Poljska, SAD, Velika Britanija i još neke zemlje.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC