• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Plan je da se sezona turnira na travi odvija po rasporedu"

Autor Mirjana Šegan

Predsednik Asocijacije teniski profesionalaca (ATP) Andrea Gaudenci veruje da će se igrači početkom juna vratiti na terene

 Tenis "Plan je da se sezona turnira na travi odvija po rasporedu" Izvor: Guliver/Getty images/Paul Kane, Paul Kane/Getty Images AsiaPac

Tenis miruje, kao i ostali sportovi, zbog pandemije korona virusa, i za sada niko sa sigurnošću ne može da potvrdi kada će se sportisti vratiti na terene.

Izvesno je da se turniri neće igrati u naredna dva meseca. Organizatori Rolan Garosa, drugog grend slema sezone sa bogatom tradicijom koji se uvek održava krajem maja i početkom juna, odložili su turnir za septembar, a čelnici Vimbldona još nisu doneli konačnu odluku da li će se ove godine igrati u Londonu, odnosno u kom terminu.

Možda će vas zanimati

Nadaju se da bi sezona mogla da se nastavi početkom juna i da bi najprestižniji turnir na travi mogao da se održi u planiranom terminu od 29. juna do 13. jula.

Nadu gaje nakon pisanja novinara prestižnog Sportsneta iz Kanade, koji je objavio da je Andre Gaudenci, čelnik ATP, poslao poruku bivšim igračima u kojoj ih obaveštava "da je plan da se sezona turnira na travnatoj podlozi odvija prema ranije napravljenom rasporedu".

Gaudenci je navodno to izjavio nakon razgovora sa svim čelnicima turnira, ali u vrlo optimističnoj poruci naveo da će ipak definitivna odluka o tome biti doneta u drugoj polovini aprila.

Čelnik ATP tura verovatno veruje da će tada imati mnogo bolji uvid u razmere pandemije korona virusa, a ono što je izvesno moraće strogo da se ispoštuju i preporuke stručnjaka, budući da je zdravlje igrača na prvom mestu.

Sezona na travi trebalo bi da počne 8. juna, kada su na programu turniri ATP serije 250 u Štutgartu i Hertogenbošu.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Da li je moguće da teniski i svi ostali lezilebovići DANAS razmišljaju o zaradi od tenisa? Ajde, možda prođe covid 19 do jula i bude Wmbld, a umre 100 000 ljudi, sića. A ako kraljica umre u junu, dal se otkazuje Wmbld???

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC