• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP i WTA zovu nazad na teren: Može, ali kad nađete VAKCINU

Autori mondo.rs Autori Nikola Janković

"Što Kirsten kaže: 'Nema vakcine, nema tenisa'", složio se poznati trener.

 eniska-sezona-2020-Do-decembra-tri-gren-slem-turnira-na-jesen-moze-ako-nadjete-vakcinu Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Tenis je zvanično "zamrznut" do 8. juna (ali ne i računanje nedelja na rang-listama, zbog čega se mnogi bune), a kako će izgledati nastavak sezone u ovom trenutku malo ko zna.

Možda će vas zanimati

Rolan Garos je odmah prepoznao opasnost, i šansu, pa je pomerio datum početka turnira za posle US opena u septembru, a prvobitan plan o održavanju cele sezone na travi - računajući i Vimbldon sa početkom 29. juna - iz dana u dan deluje neizvodljivije.

U međuvremenu, ATP i WTA organizacije dovijaju se kako da izgube što manji broj turnira do isteka 2020. godine, pa su nezvanično putem medija u javnost puštene informacije o tome da bi sezona mogla da traje tokom celog novembra i decembra.

To je objavio "Kristofer Kleri", novinar lista "New York Times".

"U ovom trenutku jasno je da će, ako bude tenisa ove godine, ATP i WTA pokušati da produže sezonu do kraja decembra, kada je inače pauza, kako bi se odigralo što više turnira", napisao je Kleri i prilično brzo dobio odgovor od belgijske teniserke Kirsten Flipkens.

"Fliper" je na Twitteru odgovorila Kleriju samo...

"Dok ne pronađu vakciju, ne igramo ako mene pitate".


U debatu se potom uključio i Sven Greneveld, nekadašnji holandski teniser i trener Marije Šarapove u poznoj fazi njene karijere, završene ove godine odlukom da se povuče sa WTA tura.

"Postavlja se važno pitanje - kome će WTA i ATP dati prednost prilikom donošenja odluka, turnirima ili teniserkama i teniserima? Sportisti bi trebalo da budu svesni rizika od premora i povreda koje bi mogle da dođu posle tako duge pauze bez takmičarskog tenisa", napisao je trener koji je tokom karijere radio sa Monikom Seleš, Arančom Sančez Vikario, Meri Pirs, Anom Ivanović, Karoline Voznijacki, Majklom Štihom, Gregom Rusedskim, Nikolasom Kiferom, Tomijem Hasom, Marijom Ančićem i drugima.

Od maja prošle godine, on trenira Sloan Stivens.

Greneveld je svestan da bi i Vimbldon lako mogao da bude pomeren za jesen, što znači da bi tri gren slem turnira bila odigrana u periodu od dva, dva i po meseca.

Dodao je...

"Što Kirsten kaže: 'Nema vakcine, nema tenisa'".

Biće napeto!

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC