• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmaj" u problemima zbog koronavirusa: Niko ne zna što donosi budućnost

Autor mondo.ba

Lijevi bek Bosne i Hercegovine i makedonskog Eurofarm Pelistera iz Bitolja, Marin Vegar je ostao u Makedoniji tokom pandemije koronavirusa.

 Rukomet: zmajevi, Marin Vegar u problemima zbog koronavirusa: Niko ne zna što donosi budućnost Izvor: Fena/ arhiva

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je ostao u Bitolju kad je prekinuta rukometna sezona zbog pandmije.

"Ovdje su odmah po pojavi koronavirusa reagovali i sve zatvorili bez čekanja. Uveli su policijski čas od 16 do 5 sati ujutro, plus kompletan vikend. Prvenstvo je stalo i sad čekamo. Razmatra se da se igra u junu, ali šta će biti, ne znamo. Nama strancima su savjetovali da ne idemo jer niko ne zna šta će biti. A sad više i ne možemo otići. Trebao je početi plej-of u koje bi se priključili Vardar i mi iz SEHA lige", rekao je Vegar, a prenijelo "Oslobođenje".

Možda će vas zanimati

Prvi dio sezone nije išao prema očekivanjima, ni klupski, ni individualno, jer je rukometaš iz Ljubuškog prošao povredu koljena.

"Poslije nove godine je stvarno dobro krenulo, došao nam je i Željko Babić za trenera. Bili smo u dobrom naletu i žao mi je što smo stali sa igrom".

U Eurofarmu imaju visoke ambicije, a pad Metalurga koji je ove sezone igrao samo domaće prvenstvo, kao i finansijski kolaps Vardara, im je pružao šansu da se nametnu u jednog od ozbiljnih kandidata za titulu prvaka Makedonije.

"Metalurg je slabiji, mlada su ekipa, nisu na nivou kao prije. Vardar je dosta pao, imaju puno problema, ali su opet odlična ekipa. Htjeli smo se potući za jedan trofej, ali sad je sve neizvjesno. Ako ne budemo imali priliku ove godine, onda sljedeće".

Vegar je kao pojačanje na poziciji lijevog beka u Bitolj stigao iz Steaue prošlog ljeta i ima ugovor do 1. juna.

"Bio sam u pregovorima da ostanem, ali je sve odgođeno kako je došla epidemija. Sad je sve na čekanju i niko ne zna što će donijeti budućnost".

Takođe, skeptičan je prema terminima EHF-a za odigravanje utakmica predbaraža i baraža za Mundijal u Egiptu. "Zmajevi" po novom rasporedu trebali bi da igraju s Rumunima, a ukoliko prođu dalje, onda i s Mađarima krajem juna i početkom jula.

"Mislim da će se i tad teško odigrati. Teško da ćemo se okupiti ako ne treniramo. Ipak ne znamo šta će od svega biti".

Vegar se na kraju osvrnuo istorijski nastup BiH na Evropskom prvenstvu.

"Kad se stvari slegnu, utisak je da je velika čast biti tamo. Ostaje žal jer smo mogli iznenaditi Portugal, iako su oni kasnije u turniru pokazali da su odlična ekipa. Mislim da smo pokazali dobar rukomet. Nisam imao neku veliku minutažu, ali s obzirom da zbog povrede prethodno nisam puno igrao u klubu, bilo je očekivano", zaključio je lijevi bek "zmajeva".

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC