• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plivačica BiH trenira u plasteniku za uzgoj povrća: Sanjam Olimpijske igre!

Autor mondo.ba/Anadolija

Zbog restrikcija uvedenih nakon pandemije korona virusa sportisti širom svijeta primorani su da treninge prilagode novonastaloj situaciji.

 Plivanje: Iman Avdić trenira u plasteniku za uzgoj povrća Izvor: Anadolija/Esmir Šabić

Bazeni u Bosni i Hercegovini su zatvoreni pa trinaestogodišnja Iman Avdić uz pomoć oca i trenera formu održava u improvizovanim uslovima.

Višestruka prvakinja i rekorderka u Bosni i Hercegovini, koji inače živi u Sarajevu, trenutno sa svojim ocem boravi kod djeda u Doboj-Jugu. Kako bi održala formu i ne bi izgubila osjećaj za vodu, njen otac Evelin došao je na ideju da djedov plastenik za uzgoj povrća pretvori u prostor za plivanje i u njega smjesti montažni bazen veličine tri puta dva metra.

Možda će vas zanimati

Iman Avdić, članica plivačkog kluba Sport Time i prvakinja BiH do 14 godina, vlasnica je rekorda u disciplinama od 50 do 1.500 metara "kraul", 200 i 400 metara mješovito, kao i 200 metara leđno, prsno i delfin. Kako kaže, sretna je što je u mogućnosti da trenira i pliva u danima pandemije korona virusa.

"Nedostaje mi pravi bazen ali i uz ovu vrstu treninga mogu uraditi dosta toga. Treninzi su veoma slični a jedina razliku koju osjetim je u tome što u velikom bazenu plivam na metražu a ovdje na minutažu, i to je jedna od stvari koje mi je najteže savladati. Ono što je bitno je da ovdje mogu održati formu i sretna sam što su mi omogućeni uslovi da plivam u ovo doba koronavirusa", rekla je za Iman i dodala:

"Kada uporedim trenutno stanje i stanje u početku panedmije osjetim da se vraćam u formu i da ovi treninzi daju rezultate. Kada se vratim u pravi bazen mislim da ću moći odmah trenirati kao u normalnim uslovima, kao u punom trenažnom procesu", prenijela je agencija "Anadolija".

Ovaj vid treninga je prelazno rješenje, a Iman će nakon pandemije prvi put na takmičenju nastupiti za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Mašta o Olimpijskim igrama, jer, kako kaže, uz rad i trud sve je moguće.

"Ove godine fokus mi je bilo Mediteransko prvenstvo za kadete koje se trebalo održati u Grčkoj. Nažalost, ono je odgođeno, ali moje misli i treninzi će i dalje biti fokusirane na to takmičenje, jer to će biti moj prvi nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Kada su u pitanju dugoročni planovi želja mi je otići na Olimpijske igre i oboriti neke od svjetskih rekorda. Sigurna sam da je uz rad i trud sve moguće ostvariti", zaključila je mlada bh. plivačica.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC