• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković protiv Zvereva, Džumhur u Timovoj grupi!

Autor Dušan Ninković

Osmorica učesnika Adrija tura će biti podijeljeni u dvije grupe.

 Adria-Tour-grupna-faza-turnira-Novak-Djokovic-protiv-Sase-Zvereva, Damir Džumhur u grupi Dominik Tim Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nakon što smo na terenu gledali miks dubl, a zatim i muški dubl sa izmjenama, posljednji događaj na terenima TC Novak za danas bilo je žrijebanje za glavni dio turnira.

Danas je igrao Nenad Zimonjić, majstor dubla, a umjesto njega će, pored sedmorice učesnika dubl meča, na terenu biti i Damir Džumhur. Momak iz Bosne i Hercegovine je šansu da se takmiči sa najboljima izborio kroz kvalifikacioni turnir koji se održavao prethodnih dana.

Možda će vas zanimati

Sam žrijeb za dvije grupe bio je neobičan i rekli bismo do sada neviđen u svjetskom tenisu. Koliko puta ste gledali da teniseri biraju protivnike preciznošću svog servisa?

Novak Đoković je bio nosilac grupe A, Dominik Tim je nosilac grupe B, a upravo je Austrijanac birao svog prvog rivala. Servirao je, veoma precizno i iz prvog pokušaja pogodio kutiju na kojoj je pisalo Aleksandar Zverev. To je značilo da njemački teniser ide kod Novaka, a da njemu pripada Grigor Dimitrov.

Zatim je reket u ruku uzeo Aleksandar Zverev, koji je prvo promašio, a zatim pogodio kutiju na kojoj je pisalo ime Filipa Krajinovića. Srpski teniser je u tom trenutku bacio reket u teren, razočaran žrijebom i nesrećom koju je imao na istom. Upao je, po njegovom mišljenju, u težu grupu.

Na kraju je sudbinu preostalih takmičara rješavao Grigor Dimitrov, koji je slabo funkcionisao pod pritiskom. Promašivao je, promašivao, promašivao i tek onda ''pogodio'' Damira Džumhura. time su grupe kompletirane.

O tome kako će se igrati u nastavku turnira, vidjećemo kad se završi prva faza, a podsjećamo vas da će mečevi na terenima TC Novak biti na programu tokom naredna dva dana.

Grupa A: Novak Đoković, Aleksandar Zverev, Viktor Troicki, Filip Krajinović

Grupa B: Dominik Tim, Grigor Dimitrov, Dušan Lajović, Damir Džumhur

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC