• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šampion gazi, na potezu je "BROJ 1": Povreda vrata, Tenis i neočekivani Nemac dele Novaka od velikog derbija!

Autor Nikola Janković

Sve je manji broj nosilaca na tabli u muškom singlu. Pet od prvih deset već su na treninzima za US open.

 Djokovic-Sandgren-UZIVO-rezultati-parovi-zreb-i-prenosi-Sinsinati-masters-na-Sportklub-HD Izvor: Tanjug, Frank Franklin II/AP

Aktuelni šampion Sinsinati mastersa nastavio je sigurnim korakom da napreduje ka "blokbaster" duelu sa svetskim "Brojem 1" u reprizi polufinala iz prošle sezone.

Možda će vas zanimati

Danil Medvedev je do prve masters titule u karijeri stigao upravo na ovom turniru, preokretom protiv tadašnjeg branioca titule Novaka Đokovića, a potom i sigurnom igrom protiv Davida Gofana u finalu.

Žreb je svrstao ovu trojicu tenisera u gornju polovinu "kostura" i ove sezone, kada je turnir u 121. godini postojanja silom prilika premešten u Njujork, ali od večeras u njemu se ne nalazi ime belgijskog igrača.

Izvor: Tanjug, Frank Franklin II/AP

Posle nepune tri runde već nedostaje polovina nosilaca iz Top 10 grupe. Ispali su (2) Dominik Tim, (5) Aleksander Zverev, (7) David Gofan, (9) Dijego Švarcman i (10) Andrej Rubljov.

Gofan je kao sedmi nosilac poražen u duelu sa Jan-Lenardom Štrufom, posle dva sata i 11 minuta borbe u tri seta, tako da će Nemac sa posebnom pažnjom pratiti večerašnji Đokovićev duel. Belgijanac može da se okrene treninzima za US open - 4:6,  6:3, 4:6.

Pre toga, u prvom meču programa na stadionu "Bili Džin King" u Njujorku, Medvedev nije ponudio ni šansu za brejk Aljazu Bedeneu. Slovenac je izdržao na terenu 70 minuta - 6:3, 6:3.

Dan ranije, Rus je deklasirao i američkog predstavnika Markosa Hirona, koji je pružio nešto jači otpor aktuelnom prvaku. Imao je tri prilike za brejk i zadržao finalistu US opena 20 minuta duže u igri - 6:4, 6:4.

Medvedeva, koji pored 1.000 bodova za titulu osvojenu u Ohaju, "nad glavom" ima i 1.2000 za plasman u prvo "mejdžor" finale, sada očekuje daleko najteži ispit od nastavka sezone. Ličilo je na sveruski okršaj u četvrtfinalu, ali je osmi nosilac Roberto Bautista Ahut okrenuo meč u svoju korist - 4:6, 6:3, 6:2.

Karen Hačanov će morati da pričeka na novu priliku da se revanšira zemljaku za poraz na mastersu u Parizu prošle godine.

Đoković se, s druge strane, prilično mučio u prvom izlasku na teren u zvaničnim ATP mečevima, posle pauze izazvane koronavirusom.

Noletov treći duel sa Amerikancem neobičnog imena pratićemo UŽIVO, baš kao i njegovi veliki navijači Petar i Nikola, a posle ponoći bićemo spremni i za nastup još jednog našeg asa.

Organizatori "privremeno iseljenog" turnira ostavili su duel Filip Krajinović - Marton Fučovič za kraj dana. Fića je juče "izbrisao" drugog nosioca sa table za 62 minuta.

Rezultati osmine finala:

utorak

(1) Novak Đoković - Tenis Sandgren UŽIVO
(7) David Gofan - Jan-Lenard Štruf 4:6,  6:3, 4:6

(3) Danil Medvedev - Aljaz Bedene 6:3, 6:3
(8) Roberto Bautista Ahut - (11) Karen Hačanov 4:6, 6:3, 6:2

(6) Mateo Beretini - Rajli Opelka 21.15
(4) Stefanos Cicipas - (16) Džon Izner 22.45

Endi Marej - Miloš Raonić 22.30
Filip Krajinović - Marton Fučovič 1.00

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC