• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković u pohodu na Masters rekorde: Sustiže dva Nadalova i obara jedan koji ima samo on!

Autor Nebojša Marković

Mogla bi ovo da bude izvanredna sedmica za najboljeg tenisera sveta i to na više načina.

 Novak Đoković u pohodu na Masters rekorde: Sustiže dva Nadalova i obara jedan koji ima samo on! Izvor: Guliver/Getty Images/Matthew Stockman, MATTHEW STOCKMAN/GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Novak Đoković ima priliku da ove sedmice sustigne dva rekorda Rafaela Nadala i postavi još jedan svoj koji će ostali teniser teško dostići

Za to će morati da osvoji drugu titulu na Masters turniru Sinsinatija!

Možda će vas zanimati

Novak Đoković je u trećem kolu turnira koji se ove godine igra u Njujorku savladao Tenisa Sandgrena i prikazao dosta bolju igru, što je obradovalo njegove navijače.

Ipak, najbolji teniser sveta bi svoje navijače najviše mogao da obraduje kada bi osvojio trofej na Mastersu koji prethodi US openu. A to bi moglo da donese neke vrlo zanimljive rekorde!

Broj masters finala

Prvi rekord Nadala koji bi Đoković mogao da sustigne ove sedmice je broj finala na ATP Masters turnirima. Đoković ih je do sada odigrao 50, a jedino je Španac ispred njega sa 51. Da bi se to promenilo moraće da prvo pobedi Jana Lenarda Štrufa u četvrtfinalu i da potom u polufinalu bude bolji od Danila Medvedeva ili Roberta Bautiste Aguta.

Izvor: Frank Franklin II/AP

Broj masters titula

Drugi rekord se odnosi na broj osvojenih masters titula i tu Nadal ima minimalnu prednost - 35:34. Đoković je trenutno na drugom mestu svih vremena u toj kategoriji, a treći je Rodžer Federer sa 28 trofeja.

Ipak, osvajanje Sinsinatija bi i tu izjednačilo Đokovića sa Špancem. Ali postoji i jedan rekord kojim bi se Đoković učvrstio kao apsolutni kralj mastersa...

"Dupli kralj" mastersa

Prošle sezone, Novak je osvajanjem Sinsinatija postao prvi teniser ikada koji je osvojio sve masters turnire, tako kompletiravši "zlatni masters". Ali ako i ove godine osvoji Sinsinati, Đoković će postati i jedini igrač koji je svaki masters osvojio bar dva puta!

Do sada je najviše puta osvojio Majami (šest), slede Indijan Vels i Pariz sa pet, četiri trofeja ima u Rimu, Kanadi (Toronto/Montreal) i Šangaju, dok je tri puta osvajao Madrid, a dva puta Monte Karlo.

Pored Sinsinatija još uvek stoji "jedinica", ali i to bi moglo da se promeni...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC