• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olivera, Bugarska vas voli: Ambasador Bugarske lično se "duboko izvinio" Oliveri Jevtić za napad u Sofiji

Autor Pavle Knežević

Pozdravi i ministarstva i vrha vlade srpskih komšija

 Olivera-Jevtic-napad-Bugarski-ambasador-izvinjenje-cvece-prijem-atletika-maraton Izvor: Printscreen/YouTube/OGLASNA TABLA

Bugarski ambasador u Srbiji Radko Vlajkov preneo je srpskoj atletičarki Oliveri Jevtić pozdrave i duboko izvinjenje u ime bugarskog naroda, potpredsednice Vlade Bugarske i ministarke spoljnih poslova, ministra sporta i omladine i rukovodstva grada Sofije zbog skandaloznog incidenta koji se nedavno dogodio na maratonu u Sofiji.

Možda će vas zanimati

Bugarsku delegaciju ambasadora Radka Vlajkova, savetnika u ambasadi Bugarske Jordana Jordanova i predstavnika MUP-a Republike Bugarske u Srbiji zajedno sa Oliverom Jevtić i njenim trenerom Slavkom Kuzmanovićem primila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Vlajkov se lično obratio srpskoj atletičarki.

"Draga Olivera, Bugarska vas voli. Bugarska je teško preživela ovaj incident koji se vama desio. Aktivnosti koje je pokazala bugarska policija i tužilaštvo predstavljaju odnos koji imamo prema vama", rekao je Vlajkov i nastavio:

"Prenosim vam posebne pozdrave u ime potpredsednice Vlade Republike Bugarske i ministarke spoljnih poslova, koja takođe voli i praktikuje trčanje, negoduje iz dna svoje duše zbog ovog što se desilo i dala vam veliku podršku. Slična je bila reakcija ministra za omladinu i sport, koji je ubeđen da ćete vi razumeti veliku ljubav koju imaju bugarski sportisti prema vama. Prenosim vam pozdrave i organizatora maratona opštine Sofije, koji vam isto tako daju podršku i koji su pomogli policiji da se razjasni slučaj. Ja sam ponosan što stojim pored najvećeg sportiste Srbije i Užica", rekao je ambasador Bugarske.

Vlajkov je rekao da je četiri puta gledao snimak i da prosto nije mogao da veruje.

"Počinalac je odmah tražen i pronađen, i tužilaštvo je uzelo učešće. Počela je istraga i posle toga će okrivljen za hulganstvo i počinjenu laku telesnu povredu", dodao je ambasador, a na pitanje da li je Olivera bila cilj napadača, rekao da ne može da kaže i da će to pokazati istraga.

Sam čin je nazvao čistim bezobrazlukom.

Olivera Jevtić i njen trener Slavko Kuzmanović se slažu da treba staviti tačku na ovaj slučaj i zahvalili se pozdravima.

"Zahvaljujem se svima koji su mi dali podršku. Zaista mi je puno srce. Zahvaljujući ovom nesrećnom slučaju u Bugarskoj, dobila sam prave prijatelje i videla koliko imam prijatelja", rekla je Olivera i dodala da se sada dobro oseća i da se sprema ta svoje šeste Olimpijske igre i to pripreme će imati u Bugarskoj.

Gradonačelnica Užica rekla je da oni osuđuju svaku vrstu nasilja, ali se zahvalila na podršci koju je Olivera dobila od bugarskog naroda i ambasadora.

"Olivera ima našu podršku i ona nas stalno obraduje svojim medaljama. Mi ćemo uvek biti uz naše sportiste", poručila je ona.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC