• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci htjeli Novaka da sasijeku u korijenu: Možemo i bez Federea i Nadala, ovo radimo za igrače

Autor Dragan Šutvić

Đoković pričao o otporu na koji je nailazila njegova organizacija

 Novak Đoković o novoj teniskoj asocijaciji igrača Izvor: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Mnogo je Novak Đoković napadan ove sezone, a pogotovo je pažnju privukla činjenica da je otišao iz udruženja igrača ATP i osnovao novu organizaciju.

Kaže da je bilo mnogo otpora i poručio da može i bez Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Možda će vas zanimati

On je rekao da je s razlogom osnovao profesionalnu organizaciju i da je razgovarao sa svima prije toga.

"Između turnira Vasek Pospišil i ja radimo na strukturi, ciljevima, mi se ne zaustavljamo. Bilo je mnogo otpora, da se sasiječe u korijenu ta naša organizacija, pogotovo u Americi smo imali mnogo udara. Ja sam istakao zašto je ta organizacija krucijalna za igrače, to nije meni i Vaseku palo na pamet, to je ideja koja postoji 20 godina. Goran je trener, oni su imali želju da osnuju tu organizaciju. Nisu uspijevali da ostvare taj korak zbog mnogih faktora", rekao je Đoković.

On je istakao da je tenis jedan od najpopularnijih sportova na svijetu, treći ili četvrti, ali...

"Kada je u pitanju iskorišćavanje punog potencijala, poslovnog, ekonomskog i marketinškog, tenis je van 10 u svijetu. To je zato što postoji monopol, sistem koji vlada decenijama, kada su ljudi u vladajućim pozicijama, onda ne žele da se nešto mijenja. Ja sebe nisam postavio, niti sam imao namjeru da se nekome suprotstavljam. Mi smo i muška i ženska organizacija, želim to da naglasim jer se pričalo da nismo ženska, koja je osnovana da 100 odsto zastupa prava igrača, od početnog, do najvišeg nivoa. Dug je put pred nama, ne postoji nijedna organizacija trenutno koja zastupa igrače", rekao je Đoković.

Da li ste razgovarali sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom oko organizacije?

"Prije nego što smo osnovali asocijaciju, pričali smo, nismo željeli da kritikujemo, neko prepoznaje da je pravo vrijeme, neko misli da nije. Živimo u demokratskom društvu, gdje svako ima pravo na svoje mišljenje. Da li bih volio da su oni s nama, naravno da bih, ali i bez njih ćemo se truditi da napravimo temelj koji će služiti svim igračima ubudućnosti", odgovorio je Novak.

Đoković je pojasnio da to ne radi iz koristi.

"Profesionalna organizacija mi je kao poziv da pomognem nekome ko nije u poziciji kao što sam ja. Nisam sam u tome. To je obaveza kroz zadovoljstvo. Nemam korist od toga u materijalnom smislu. Nemam nikakvo moranje da se bavim tenisom i dalje, ali meni pričinjava zadovoljstvo da se takmičim i dalje, čin da držim reket u sebi me čini radosnim i dok je tako, nastaviću da igram, ali kada sam na profesionalnom turu, moram da imam neke ciljeve i ambicije. To meni nije pritisak, već ambicija", objasnio je Novak.

(mondo.rs)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC