• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mečevi sa Njemačkom i Austrijom po planu, Šuman na golu ima samo NJEGA: "Nepravda! Bićemo jači što nas više gaze..."

Autor Dragan Šutvić

Rukometni savez BiH tražio je odgađanje prve dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2022, ali od toga neće biti ništa

 Benjamin Burić golman BiH što nas više gaze bićemo jači Izvor: Martin Rose/Bongarts

BiH je tražila, ali odgađanja utakmica neće biti!

Rukometni savez BiH zatražio je od Evropske rukometne federacije da se, zbog činjenice da selektor BiH Bilal Šuman na raspolaganju ima samo 11 igrača zbog pandemije korona virusa, odgode predstojeći mečevi kvalifikacija za EURO 2022 protiv Njemačke 5. novembra u Diseldorfu i Austrije tri dana kasnije u Bugojnu.

Možda će vas zanimati

Od toga, ipak, neće biti ništa, obzirom da je bh. kuća rukometa večeras putem zvanične Fejsbuk stranice saopštila da njemački rukometni savez "zbog zgusnutog rasporeda nije u prilici da pristane na odgađanje", pa će bh. reprezentativci sutra krenuti put Njemačke.

Odluka o odigravanju mečeva pored svih problema – sramotna, ističe Benjamin Burić, jedini golman na kojeg će Šuman moći da računa.

"Mislim da je EHF donio sramotnu odluku da utakmicu protiv Njemačke igramo sa 11 igrača. Na fudbalskom terenu ima više igrača nego što će kod nas biti u ekipu u četvrtak. Oni su odlučili da je taj broj dovoljan. Imaćemo deset igrača u polju, ja ću biti jedini golman. Još nisam čuo da se ovakav slučaj desio u rukometu, ali to je još jedna nepravda u posljednjih godinu dana na našu štetu. Međutim, bez obzira na sve, mi tu utakmicu moramo da odigramo, nadamo se da će proraditi naš inat. Koliko god nas tlačili i gazili, mi ćemo izaći, odigrati tu utakmicu, pa bože moj, šta bude… Borićemo se do posljednjeg trenutka, što nas više gaze, mi ćemo se više boriti! Daćemo 300 posto sebe za Bosnu i Hercegovinu", rekao je Burić.

U grupi sa ove tri reprezentacije, još se nalazi i selekcija Estonije, a plasman na prvenstvo Evrope izboriće ekipe koje zauzmu prvo i drugo mjesto iz svake od osam kvalifikacionih grupa, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Evropsko prvenstvo će se održati u Mađarskoj i Slovačkoj.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC