• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sampa je gazdarica Đenove!

Autor mondo.ba

Sampdorija u "Derbiju dela Lanterna" savladala gradskog rivala 2:1 i prekinula crnu seriju. Đuričić debitovao u dresu Sampe.

Vrlo uzbudljiv gradski derbi odigrali odigran je na stadionu Marasi u Đenovi, a poslije 90 minuta igre raduje se polovina grada koja navija za Sampdoriju.

SAMPDORIJA – ĐENOVA 2:1 (1:1)

Sampdorija je stigla do trijumfa u meču u kojem su joj tri boda bili imperativ.

Osim pobjede nad vječitim rivalom i najstarijim klubom u Italiji, Sampdorija je stigla i do prekida crne serije od šest utakmica bez trijumfa i tako spasila svog trenera Marka Đampaola kojem bi u slučaju poraza bio uručen otkaz.

Napadački tandem Kvaljarela – Murijel pobrinuo se da on zadrži posao, ali i za to da prvi put poslije četiri godine jedan đenovljanski derbi bude završen pobjedom domaćina.

Iako će navijači pamtiti Kvaljerelin promašen penal na ovom derbiju, italijanski napadač dao je svoj veliki doprinos trijumfu posluživši u 12. minutu loptu kao na tacni za Murijela koji je doveo Sampdoriju u vođstvo.

Gol Murijela za 1:0
Izvor: YouTube

Đenova koju je na ovom meču vodio pomoćnik Alberto Koradi umjesto suspendovanog Ivana Jurića stigla je do izjednačenja u 24. minutu kada je Edenilson centrirao, a Rigoni za "dlaku" izbjegao ofsajd zamku i poslao loptu u mrežu.

GOl Rigonija za 1:1
Izvor: YouTube

Malo je nedostajalo da Đenova stigne do potpunog preokreta već u prvih pola sata igre. Prvo je Rigoni pogodio prečku, a nešto kasnije Pandevu je poništen pogodak zbog ofsajda, nakon pokušaja Burdiza i odbrane Perina.

Tresla se prečka i na drugoj strani, nakon što je Silvestre šutirao glavom.

Sampdorija je u sudijskoj nadoknadi imala priliku za novo vođstvo, nakon što je Perin oborio u svom šesnaestercu Kvaljerelu. Napadač Sampdorije uradio je ono što "ne bi smio" - odlučio je da on izvede jedanaesterac i pogriješio. Perin je odbranio njegov šut i iskupio se za skrivljeni jedanaesterac.

Fudbaleri Sampdorije su ipak stigli do novog vođstva i to na otvaranju drugog poluvremena.

Murijel je izbjegao ofsajd zamku ušao u šesnaesterac i šutirao iskosa sa desene strane, a lopta se nakon odbrane Perinja odbila od Ica i završila u mreži.

Autogol Ica za 2:1
Izvor: YouTube

Pomalo srećan, ali ne i nezaslužen pogodak, jer je samo minut ranije Perin sjajnom intervencijom odbranio šut Kvaljarele koji su već svi vidjeli u golu.

Đenova nije uspjevala da posjed lopte pretvori u pogodak, a velike zasluge za to imao i debitant na golu Sampdorije Kristijan Puđoni koji je dobio priliku umjeto povrijeđenog Emilijana Vivijano.

Puđoni je u nekoliko navrata dobro intervenisao, između ostalog i u posljednjem minutu kada je odbranio šut srpskom internacionalcu Nikoli Ninkoviću koji je u finišu utakmice zamijenio Pandeva.

Priliku na ovom meču dobio je i Filip Đuričić koji je odigrao posljednja četiri minuta i upisao prvi nastup u dresu Sampe.

Sampdorija je poslije tri vezana poraza na svom terenu u "Derbiju dela Lanterna" konačno upisala pobjedu, a ovo joj ej tek treći trijumf ove sezone. Na drugoj strani Đenova je doživjela prvi poraz u posljednjih pet mečeva i ostala na devetom mjestu na tabeli.

Serija A, 9. kolo:

Sampdorija – Đenova 2:1 (1:1)

/Murijel 12, Ico 47 autogol - Rigoni 24/

Milan – Juventus 1:0 (0:0)

/Lokateli 65/

Nedjelja:

Udineze – Peskara (12.30)

Atalanta – Inter (15.00)

Kaljari – Fiorentina

Krotone – Napoli

Empoli – Kjevo

Torino – Lacio

Bolonja – Sasuolo (18.00)

Roma – Palermo (20.45)

Tabela: Juventus (+1) 21, Milan (+1) 19, Roma 16, Torino 14, Napoli 14, Lacio 14, Kjevo 13, Kaljari 13, Đenova (+1) 12, Sasuolo 12, Inter 11, Bolonja 11, Sampdorija (+1) 11, Atalanta 10, Fiorentina 9, Peskara 7, Udineze 7, Palermo 6, Empoli 5, Krotone 1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC