• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan “bombom” Lokatelija zaustavio Juve!

Autor mondo.ba

Golčinom tinejdžera Manuela Lokatelija Milan na San Siru savladao Juventus i prišao mu na samo dva boda zaostatka.

Juventus nije nepobjediv. Bar ne na San Siru/Đuzepe Meaci!

Fudbaleri Milana u velikom derbiju devetog kola Serije A pobijedili su Juventus 1:0 i nanijeli mu tek drugi poraz u ovoj sezoni.

Poraz kojim se prednost Juventusa istopila na samo dva boda nad Milanom, a možda i Romom, ukoliko “vučica” u nedjelju savlada Palermo.

Juve je prošlog mjeseca izgubio od Intera 2:1, a da još jednom napusti San Siro/Đuzepe Meacu pognute glave pobrinuo se Manuel Lokateli, osamnaestogodišnji mladić koji je prošle sezone sjedio na klupi,a još češće i na tribinama.

Upravo dolaskom Montele na klupu Milana ovaj tinejdžer dobio je ove sezone priliku koju sve bolje i bolje koristi.

Mladi fudbaler Milana povukao je loptu po desnoj strani, “zalomio” u sredinu, a onda opalio projektil koji je od prečke odsjeo u mreži. Ni veliki Bufon ništa nije mogao, osim da izvadi loptu iz gola.

Gol Lokatelija
Izvor: YouTube

Milan ove noći slavi svoje tinejdžere. Osim strelca pobjedonosnog pogotka velike zasluge za trijumf idu i golmanu Masimiljanu Donarumi, koji je bukvalno u posljednjoj sekundi spasio svoju mrežu i sačuvao sva tri boda.

Kedira je šutirao u njegove lijeve rašlje, a Donaruma je maestralno odbranio i samo nekoliko sekundi kasnije arbitar Nikola Ricoli označio je kraj utakmice.

Ispostavilo se da su ovo bili ključni trenuci meča u kojem su i Masimilijano Alegri i Vinćenco Montela više pažnje posvetili defanzivi i pokrivanju sredine terena, nego napadačkim rješenjima pred protivničkim golom.

Dokaz za to je i potez Alegrija iz prvog poluvremena, kada je poslije povrede Dibale odlučio da odustane od igre sa dva napadača i umjesto njega u igru poslao Kvadrada, dok je Mandžukić ostao na klupi i dobio priliku tek u finišu kada "Stara dama" nije više imala izbora.

Juventus koji je u prethodnih osam mečeva u Seriji A sedam puta izašao kao pobjednik bio je favorit, ali nije uspio da slomi otpor rosonera koji su odlično zatvorili potpuno neprimjetnog Iguaina, ali i Dibalu, pa su najveća šansa za Juve bili prekidi.

Upravo iz jednog od njih Juventus je stigao do pogotka, ali je on poništen odlukom Ricolija, o kojoj će se sigurno narednih dana mnogo diskutovati.

Miralem Pjanić u 36. minutu odlično je izveo slobodan udarac sa tridesetak metara, a lopta je odskočila ispred Donarume i završila u mreži.

Pjanić i saigrači već su proslavili pogodak, međutim, sudija Ricoli ga je nakon intervencije pomoćnika poništio!

Razlog je utrčavanje Bonućija koji nije uspio da dotakne loptu, ali je zasmetao golmanu, a pošto se nalazio u ofsajdu gol je poništen.

Poništen gol Pjanića
Izvor: YouTube

Uslijedila je burna reakcija Juventusovih igrača, prvenstveno Pjanića koji je zbog prigovora zaradio i žuti karton.

U prvih 45. minuta duela dva najtrofejnija italijanska kluba nije viđeno mnogo prilika, igralo se vrlo tvrdo, a Juve je najbolje prilike imao upravo poslije Pjanićevih slobodnjaka.

Reprezentativac BiH u petom minutu ubacio je za Sandra čiji pokušaj brani Donaruma, međutim i da je lopta ušla u gol ne vi važio jer je dosuđen ofsajd. Nešto kasnije Pjanić je još jednom isprobao šut iz daljine, ali je on blokiran i Juventus je dobio samo korner.

Pokušao je i Suso na drugoj strani, ali je i Bufon pokazao da je raspoložen večeras.

Juventus je osim poništenog pogotka u prvom poluvremenu imao još jedan peh. Argentinac Paulo Dibala zbog povrede morao je da napusti igru, a umjesto njega ušao je Kuadrado, dok je Mandžukić ostao na klupi.

Dibala je prije izlaska sa terena imao dvije poluprilike, prvo je Donaruma odbranio njegov šut, a kod drugog golman Milana nije ni imao potrebu da interveniše. Argentinac je raspalio po lopti i poslao ju daleko od gola, a odmah potom se uhvatio za nogu i požalio se na povredu.

Serija A, 9. kolo:

Sampdorija – Đenova 2:1 (1:1)

/Murijel 12, Ico 47 autogol - Rigoni 24/

Milan – Juventus 1:0 (0:0)

/Lokateli 65/

Nedjelja:

Udineze – Peskara (12.30)

Atalanta – Inter (15.00)

Kaljari – Fiorentina

Krotone – Napoli

Empoli – Kjevo

Torino – Lacio

Bolonja – Sasuolo (18.00)

Roma – Palermo (20.45)

Tabela: Juventus (+1) 21, Milan (+1) 19, Roma 16, Torino 14, Napoli 14, Lacio 14, Kjevo 13, Kaljari 13, Đenova (+1) 12,  Sasuolo 12, Inter 11, Bolonja 11, Sampdorija (+1) 11, Atalanta 10, Fiorentina 9, Peskara 7, Udineze 7, Palermo 6, Empoli 5, Krotone 1

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC