• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve "juventusovski" - poveo, zatvorio se i slavio

Autor mondo.ba

Gol spretnog Mehdija Benatije bio je dovoljan šampionu Italije da slavi u derbiju sa Romom. Nekadašnji član "vučice" burno proslavio pogodak protiv bivšeg kluba.

Veliki italijanski derbi između Juventusa i Rome pripao je "bjankonerima", koji su protiv Rimljana upisali osmu uzastopnu pobjedu u "svom dvorištu".

Bila je to utakmica koja je mnogo ličila na neke prethodne, u kojima je šestostruki uzastopni šampion stekao prednost, zatim zatvorio sve prilaze svom golu i na kraju se radovao.

JUVENTUS - ROMA 1:0 (1:0)

Ali, gledaoci su mogli vidjeti mnogo više od jednog gola...

Krenulo je otvoreno na obje strane, a haotična situacija pred golom Rome prethodila je vodećem pogotku domaćih u 18. minutu.

Zaspala je odbrana Rome nakon kornera koji je izveo Miralem Pjanić. Uslijedio je pravi karambol, šut Đorđa Kjelinija odbranio je Alison, lopta je zatim stigla do Mehdija Benatije, a golman gostiju uz pomoć prečke ponovo brani.

Ipak, treći "odbijanac" nije uspio da spasi. Ponovo je Marokanac šutirao i zakucao loptu za 1:0, nakon čega je burno proslavio pogodak protiv svog bivšeg kluba.

...
Izvor: Dailymotion

Koliko je Benatija bitan za "staru damu", govori i sljedeći podatak: na sedam posljednjih utakmica na kojima je bio starter, među kojima su mečevi sa Barselonom, Napolijem, Interom i sada Romom, Juventus nije primio gol, a Marokanac je postigao dva!

Sjajnu priliku "vučica" je imala u 27. minutu. Stefan El Šaravi traljavo je šutirao iz odlične pozicije, pa Vojčeku Šćesnom nije bilo teško da ukroti njegov udarac.

Dobre prilike u nastavku za uvećanje vođstva propustili su Gonzalo Iguain u dva navrata, te Blez Matuidi, kada se sjajnom intervencijom istakao Alison.

Na drugoj strani Edin Džeko je pokušavao, ali je nerijetko bio udvojen, pa je malo šta uradio u kaznenom prostoru rivala.

Izvršila je Roma ogroman pritisak u posljednjih desetak minuta meča.

Veliku šansu imao je Alesandro Florenci. Odlično je lob udarcem pokušao da savlada Šćesnog, ali se ispriječila prečka. nedugo zatim i "rezervista" Čengiz Under je pokušao glavom, ali Poljak je još jednom bio uspješniji.

Na drugoj strani, Pjanić je povukao brz kontranapad, sve sam uradio, a onda pogodio prečku.

A onda, u 94. minutu - zicer za Romu.

Kjelini i Benatija napravili su strašnu grešku, Patrik Šik izašao je sam pred Šćesnog, ali "jedinica" Juventusa sačuvala je gol i pobjedu.

Ostalo je 1:0.

Posrtanje Intera, Juventus je iskoristio da se, zajedno sa Napolijem, učvrsti u vrhu tabele i najbližeg rivala ostavi iza sebe četiri koraka. S druge strane, Roma, uz utakmicu manje, i dalje sanja najviši plasman, iako je doživjela već treći poraz ove sezone u derbijima (Inter 1:3, Napoli 0:1).

JUVENTUS (4-3-3): Šćesni - Barzalji, Benatija, Kjelini, Aleks Sandro - Pjanić, Kedira, Matuidi (79. Markizio) - Kvadrado (76. Bernardeski), Iguain, Mandžukić.

ROMA (4-3-3): Alison - Florenci, Manolas, Facio, Kolarov - Naingolan, De Rosi (85. Under), Strotman (71. Pelegrini) - El Šaravi (67. Šik), Džeko, Peroti.

Uoči početka utakmice, Pjanić od gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake primio je nagradu za najboljeg bh. igrača po izboru "Simpostara".


SERIJA A - 18. KOLO:


Lacio - Krotone 4:0 (0:0)
/Lukaku 56, Imobile 78, Lulić 86, Anderson 89/

Đenova - Benevento 1:0 (0:0)
/Lapadula 92 pen/

Napoli - Sampdorija 3:2 (3:2)
/Alan 16, Insinje 33, Hamšik 39 - Ramires 2, Kvaljarela 27 pen/

Sasuolo - Inter 1:0 (1:0)
/Falćineli 34/

SPAL - Torino 2:2 (1:2)
/Vivijani 42, Antenući 69 pen - Falke 1, 10/

Udineze - Helas Verona 4:0 (2:0)
/Barak 28, 69, Vidmer 44, Lazanja 80/

Milan - Atalanta 0:2 (0:1)
/Kristante 32, Iličić 71/

Juventus - Roma 1:0 (1:0)
/Benatija 18/

Odigrano u petak:

Kjevo - Bolonja 2:3 (1:1)
/Ingleze 32, Kaćatore 85 - Destro 4, 90, Verdi 50/

Kaljari - Fiorentina 0:1 (0:0)
/Babakar 83/

TABELA: Napoli 45, Juventus 44, Inter 40, Roma (-1) 38, Lacio (-1) 36, Sampdorija (-1) 27, Atalanta 27, Fiorentina 26, Udineze (-1) 24, Torino 24, Milan 24, Bolonja 24, Kjevo 21, Sasuolo 20, Kaljari 17, Đenova 17, SPAL 15, Krotone 15, Helas Verona 13, Benevento 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC