• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac na "Pecari" sačuvao nadu!

Autor mondo.ba

Banjalučani su poveli na "Pecari" u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, ali je domaćin do odlaska na odmor preokrenuo rezultat - 2:1 i sa golom prednosti dolazi na Gradski stadion za 14 dana.

Borac je poražen u Širokom Brijegu u prvom susretu četvrtfinala Kupa BiH rezultatom 2:1 (2:1), ali je sačuvao nadu da će u revanšu 13. marta u Banjaluci uspjeti da stigne među četiri najbolje ekipe najmasovnijeg takmičenja.

S obzirom da su izabranici Darka Vojvodića na "Pecari" igrali svoju prvu takmičarsku utakmicu u proljećnom dijelu sezone, zabilježili su aktivan rezultat, koji im daje realne šanse da mogu eliminisati favorizovanog rivala.

Široki Brijeg je bio nesporno favorit, ali su crveno-plavi prvi stigli do prednosti u 17. minutu - sa lijeve strane je centrirao Vladan Danilović, a na drugoj stativi najviši u skoku bio je kapiten Stojan Vranješ i pogodio širokobriješku mrežu - 0:1.

Na izjednačenje se čekalo 12 minuta. Domaći su izveli prelijepu akcije u tri poteza, koji je još ljepše završio Mateo Marić uz pomoć stative - 1:1, da bi u posljednjem minutu prvog poluvremena ekipa Goce Sedloskog stigla do potpunog preokreta.

Marić je ovog puta asistirao centaršutom sa lijeve strane, a pomalo smušenu reakciju odbrane Borca kaznio je Mato Stanić - 2:1.

U nastavku je domaći tim bio bolji rival, napadao je i želio da postigne još koji pogodak, ali odbrana Banjalučana je izdržala sve nalete i čak su gosti u finišu mogli i do izjednačenja u 83. minutu da je rezervista Demir Jakupović bolje reagovao nakon kontronapada.

Ipak, banjalučki tim je pokazao na "Pecari" da mu je mjesto u Premijer ligi BiH i da uz malo sreće u revanšu može do polufinala.

ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Ćorić, Franjić (70. Turčin), Eliomar, Marić, Stanić (53. Babić), Kovačić, Hrkać, Bagarić (62. Petrović), Marković, Enin. Trener: Goce Sedloski.
BORAC: Savatović, Radulović, Bajić, Kajkut, Danilović, Ćosić, Žeravica (62. Jakupović), Runić, Vranješ (90. Mojević), Milutinović, Aničić (73. Zarić). Trener: Darko Vojvodić.
...
Izvor: Dailymotion/visionhd

...
Izvor: Dailymotion/visionhd

TOK UTAKMICE

- kraj - 

90. minut - Eliomar je probao sa distance, siguran Savatović.

83. minut - Brz kontranapad Borca, Vranješ je centrirao a Jakupovićev udarac glavom odbranio je Zlomislić. Možda je Jakupović imao boljih rješenja da eventualno odigra povratnu loptu ka Kajkutu, ovako, ostalo je 2:1.

81. minut - Prekršaj nad Kajkutom na 20-ak metara iskosa od gola Širokog Brijega, međutim, loše je šutirao Vranješ. 

72. minut - Prvi pokušaj Banjalučana u nastavku, udarac sa skoro 30 metara je probao Stojan Vranješ, ali neprecizno.

67. minut - Eliomar je ponovo bio prijetnja po gol Savatovića, doduše bez konkretne završnice. Borac se grčevito brani bez želje da pokuša da ugrozi golmana Zlomislića.

63. minut - Franjić je opet bio u dobroj poziciji za treći pogodak Širokog Brijega, ali je iskosa sa lijeve strane šutirao pored stative.

62. minut - Izmjena u Borcu, umjesto Miloša Žeravice u igri je Demir Jakupović.

55. minut - Golman Savatović je dva puta spasio Borac nakon udaraca Franjića i Ćorića, da bi potom isti igrač pogodio mrežu iz trećeg pokušaja, ali je pogodak opravdano poništen zbog ofsajda.

46. minut - Nastavljena je utakmica na "Pecari"...

- poluvrijeme -   

45. minut GOOOOL! Preokret u Širokom Brijegu! Mateo Stanić je poslije lijepe akcije domaćina pogodio mrežu Banjalučana - 2:1.

38. minut - Široki Brijeg je opet zatresao mrežu, ali je gol poništen opravdano zbog prekršaja nad defanzivcem Borca Nebojšom Runićem.

33. minut - Strijelac izjednačujućeg pogotka za Široki Brijeg Marić je žestoko startovao na Vranješzu i zaradio žuti karton. 

29. minut - GOOOOL! Izjednačenje na "Pecari". Mateo Marić je pogodio mrežu Borca - 1:1.

24. minut - Sjajna šansa za domaće, Petar Franjić je odlično šutirao iskosa sa desetak metara, ali još bolje je reagovao golman Borca Marko Savatović.

19. minut - Širokobriježani su tražili od sudije Mujića penal, nakon što je lopta pogodila u ruku Danilovića, ali dobili su samo žuti karton i to za kapitena Dinu Ćorića, koji je bio najagresivniji kod protesta sudiji Mujiću.

17. minut - GOOOOL! Borac vodi! Gol je postigao Stojan Vranješ! Po lijevoj strani je prošao Vladan Danilović i centrirao na drugu stativu, gdje je kapiten Banjalučana glavom pogodio mrežu domaćih - 0:1.

10. minut - Bez pravih prilika na "Pecari", domaći tim nešto agilniji, ima veći posjed lopte, dok su se Banjalučani opredijelili za čvrstu odbranu, zgusnut srednji red i da iz eventualnog kontranapada ugroze Martina Zlomislića.

1.minut - Počeo je susret u Širokom Brijegu, koji sudi Elvis Mujić iz Banovića.

Najava

Borčevci su u Hercegovinu doputovali dan ranije i pred meč sa Širokim bili u "karantinu" u Međugorju.

U sastavu crveno-plavih za prvi meč, nema dvojice novih pojačanja, mladog golmana Kenana Topolovića i Nemanje Janičića koji još nemaju pravo nastupa za Borac, kao ni Almedina Ziljkića i Nemanje Lekanića s obzirom da su ove sezone već nastupali za svoje bivše klubove, Tuzlu siti i Slogu iz Gornjeg Crnjelova.

Ipak u startnih 11 je napadač Saša Kajkut, koji se oporavio od povrede skočnog zgloba koju je zaradio na treningu u Sloveniji.

Široki Brijeg: Zlomislić, Ćorić, Franjić, Eliomar, Marić, Stanić, Kovačić, Hrkać, Bagarić, Marković, Enin. Trener: Goce Sedloski

Borac: Savatović, Radulović, Bajić, Kajkut, Danilović, Ćosić, Žeravica, Runić, Vranješ, Milutinović, Aničić. Trener: Darko Vojvodić

KUP BiH - ČETVRTFINALE:

Zvijezda - TOŠK 0:2 (0:1)

/Kalesić 29, Kitanović 87/

Sarajevo - Zrinjski 1:0 (1:0)

/Velskoski pen 9/

Široki Brijeg - Borac 2:1 (2:1)
/Marić 28, Stanić 45 - Vranješ 17/

u utorak, 5. marta:

Sloga - Klis (15.00, Danijel Bojo/Kiseljak)

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

AJ Borac...bolji smo od ovih vatale...samo bez respekta i sa golom smo prošli dalje... večeras vrlo solidno....

Taško

Biće teško ali ajde da se nadamo nekom povoljnom rezultatu sto bi bio i poraz od 1 razlike uz dati gol

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC