• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedloski: Utakmice sa Borcem su derbiji!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Širokog Brijega Goce Sedloski priznao je da će ekipu banjalučkog Borca u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine tretirati kao premijerligaša bez obzira što nastupa u Prvoj ligi Republike Srpske.

 Goce Sedloski za MONDO o dvomeču sa FK Borac - Široki Brijeg Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Za razliku od sportskog direktora Dalibora Šilića, koji smatra da su plavi favoriti za prolazak u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine u dvomeču sa banjalučkim Borcem, makedonski stručnjak sa klupe hercegovačkog tima Goce Sedloski je bio mnogo oprezniji u izjavi za naš portal.

"Izuzetno cijenim ekipu Borca, znam da su administrativnim putem ispali iz Premijer lige BiH, ali ne zbog rezultata, što potvrđuje da je riječ o kvaltetnom timu, koji se još dodatno pojačao sa šest-sedam igrača. To su kvalitetni fudbaleri i to govori da imamo respektabilnog protivnika u četvrtfinalu Kupa BiH", rekao je Sedloski.

Širokobriježani su pripreme za proljećni dio sezone odradili u Antaliji, gdje su odigrali pet prijateljskih mečeva. Pobijedili su južnokorejski Pohang (3:0), slovački Trenčin (2:1), moldavski Šerif (2:1), odigrali neriješeno sa gruzijskim Dinamom iz Tbilisija (0:0) i upisali poraz od danskog Randersa (1:3).

"Odradili smo dobro pripreme, ali drugačiji su prijateljski mečevi od takmičarskih utakmica u Kupu BiH odnosno prvenstvenih duela za bodove. Mada priznajem da smo dobro igrali u tim izmiješanim sastavima, probali smo neke taktičke varijante, ali vidjećemo šta i kako će biti na 14 narednih utakmica u nastavku prvenstvene sezone".

Široki Brijeg je uspješniji o Borca u međusobnom omjeru. Zabilježio je 13 pobjeda, pet više u odnosu na Banjalučane, dok je devet utakmica završeno neriješenim rezultatom.

Prema njegovim riječima, banjalučki tim će u pripremi četvrtfinalnog dvomeča tretirati identično kao i sve ostale premijerligaše.

"Borac je pripreme takođe odradio u Turskoj, gdje je ostvario odlične rezultate. Ponoviću, dosta su kvalitetna ekipa i onaj ko misli da će biti lagano protiv Banjalučana, taj se zavarava. Naravno, spremićemo se za Borac, koji ima svoje planove, ali imamo i mi svoje. Igraćemo 180 minuta, neka prođe bolji tim, ali mislim da su šanse izjednačene".

Makedoncu nije nimalo važno što se prvi meč igra na "Pecari" 27. februara, a revanš na banjalučkom Gradskom stadionu 13. marta. 

"Nebitno je gdje se igra prvi meč, a gdje revanš. Nama je svejedno jer moramo da napravimo dobar rezultat ako želimo da uđemo u polufinale. Cijenimo Borac, koji ima dobrog trenera (Darka Vojvodića), prvi su na tabeli Prve lige Republike Srpske i na dobrom putu da se vrate u bh. elitu".

Vojvodić: Glumimo igrače, a nismo igrači!

Makedonski trener sa klupe hercegovačkog kluba nije znao da je ovo treći međusobni omjer plavih i crveno-plavih u Kupu BiH. Prvi dvomeč 2009. godine pripao je Borcu, a drugi Širokom Brijegu (2015.).

"Nisam ranije pratio, tu sam nekoliko mjeseci, ali kad smo saznali protivnika na žrijebu, informisao sam se i shvatio da je banjalučki klub dosta ozbiljan. Imaju velike planove, ali imamo i mi. Za nas i za njih ove utakmice će biti derbiji".

Derbi i to hercegovački očekuje njegovu ekipu i na otvaranju proljećnog dijela šampionata u nedjelju kada na "Pecaru" dolazi Zrinjski iz Mostara, koji je drugi na tabeli sa pet bodova zaostatka za vodećim Sarajevom.

"Prve utakmice su uvijek nezgodne. Zrinjski je trostruki uzastopni šampion, ali imali su dosta igračkih promjena, imali smo i mi tako da ćemo vidjeti kako ćemo se snaći i postaviti. Rano je govoriti na temu ko će biti prvak, igra se 14 kola, mada Sarajevo ima veliku prednost. Ali ko zna? Mi ćemo ići utakmicu po utakmicu, pa šta bude", istakao je strateg Širokog Brijega, kojem "bordo" tim bježi čak 13 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC