• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković: Efikasnost? Nadam se da će 'procuriti'

Autor mondo.ba

U meču 21. kola Premijer lige BiH u Mostaru se sastaju Zrinjski i Radnik iz Bijeljine. "Ako nemaš efikasnost uzalud i igra i kvalitetne akcije, bez realizacije naravno ne ide. Nadam se da će to 'procuriti'", istakao je Blaž Slišković.

Nakon remija protiv Širokog i minimalnog poraza u Kupu BiH od Sarajeva ekipa Zrinjskog će u nedjelju odmjeriti snage sa Radnikom iz Bijeljine.

Da im neće biti lako govori i činjenica da su Semberci u prethodnom kolu kao domaćini bili bolji od sarajevskog Željezničara.

U duelu sa Sarajevom ekipa Blaža Sliškovića se nije pokazala u najboljem svijetlu, ali će u Mostaru ipak imati realnu šansu da izbori plasman u polufinale.

Slišković je juče prije treninga održao i sastanak sa igračima povodom poraza na "Koševu".

"Igračima sa htio da kažem da zaboravimo Sarajevo i okrenemo se onom što nas čeka u nedjelju. Ovo je veoma važan i težak meč za nas. Radnik je pobjedom protiv Želje pokazao da je čvrsta ekipa. Borbenošću i kvalitetom su odnijeli sva tri boda. Vjerujem da će biti čvrsti i ovdje, kao i uvijek i dobro se moramo potruditi ako mislimo uzeti sva tri boda. Razgovrali smo na tu temu, dvije teške utakmice su pred nama, Radnik i Mladost iz kojih moramo izvući dobre rezultate, a kad to završi razmišljaćemo o revanšu sa Sarajevom", istakao je trener Zrinjskog na konferenciji za medije.

Popularni Baka se osvrnuo i na manjak efikasnosti svojih napadača, koji je posebno postao izražen odlaskom Nemanje Bilbije.

"Ako nemaš efikasnost uzalud i igra i kvalitetne akcije, bez realizacije naravno ne ide. Nadam se da će to 'procuriti' i da će Bekić, Filipović i ostali podići tu realizaciju. Jesenas je bilo drukčije sa Bilbijom koji je zabijao iz malo prilika. Vjerujem da će igrači koji završavaju akcije proraditi i steći potrebno samopouzdanje. Njima trebaju jedan, dva pogotka da to krene kako treba. Mi to radimo na treninzima ali jedno je trening a drugo utakmica. Bitno je da pokažu volju i želju da izađu iz te krize", istakao je Slišković.

Duel između Zrinjskog i Radnika igra se u nedjelju na stadionu "Pod bijelim brijegom" sa početkom u 15 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 21. KOLO:

u subotu

Sarajevo - Krupa 15.00
Tuzla siti - Čelik
Zvijezda 09 - Široki Brijeg

u nedjelju

GOŠK - Sloboda 15.00
Zrinjski - Radnik
Željezničar - Mladost 18.00

TABELA: Sarajevo 46, Zrinjski 39, Široki Brijeg 31, Mladost 29, Željezničar 28, Sloboda 28, Radnik 25, Čelik 24, Zvijezda 09 22, Tuzla siti 20, GOŠK 18, Krupa 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC