• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIDEO: "Panenka", baklje, prekid i remi na Pecari!

Autor mondo.ba

Buran hercegovački derbi Široki Brijeg - Zrinjski okončan bez pobjednika - 1:1.

Derbi 20. kola Premijer lige BiH Široki Brijeg - Zrinjski bio je prekinut punih 25 minuta, zbog upotrebe pirotehnike od strane navijača oba tima.

Prvo su baklje, petarde i dimne bombe upotrijebili navijači domaćih, popularni "Škripari", čak je i fudbaler gostiju Pero Stojkić pogođen tvrdim predmetom sa tribina, nakon čega je arbitar Irfan Peljto iz Sarajeva zaprijetio da će u slučaju ponovnog ispada pristalica Širokog Brijega prekinuti susret.

To se nije desilo, ali su zatim reagovali navijači Zrinjskog, koji su takođe imali svoj "performans", pa je Peljto, u dogovoru sa delegatom Damirom Šarićem iz Tuzle, odlučio da pošalje fudbalere u svlačionicu.

...
Izvor: Dailymotion/videosp

...
Izvor: Dailymotion/videosp

Poslije više od 25 minuta prekida, policija je "očistila" tribinu sa najvatrenijim navijačima Širokog Brijega, pa je utakmica konačno nastavljena.

U trenutku prekida Široki Brijeg vodio je 1:0 golom Petra Franjića iz jedanaesterca u 14. minutu, koji je odlično izveo najstrožu kaznu i "panenkom" savladao golmana gostiju Antonija Soldu, koji je prethodno u svom šesnaestercu srušio Dražena Bagarića.

U "rastrzanom" nastavku bolje su se snašli Mostarci, koji su uspjeli doći do boda.

Odlično je sa izmjenom pogodio Blaž Slišković, jer je Marko Bencun u prvom kontaktu s loptom asistirao Milošu FIlipoviću, koji je "plemićima" donio izjednačenje, ispostaviće se i remi.

Gosti su susret završili sa 10 igrača, jer je zbog drugog žutog kartona prije kraja u svlačionici završio Hrvoje Barišić.

Ovakvim ishodom hercegovačkog derbija sigurno da najzadovoljniji mogu biti fudbaleri Sarajeva, koji će nakon jučerašnje gostujuće pobjede protiv Tuzla sitija (3:0) 21. kolo dočekati sa velikih sedam bodova prednosti ispred aktuelnog šampiona Zrinjskog.

ŠIROKI BRIJEG - ZRINJSKI 1:1 (1:0)

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Ćorić, Franjić, Babić, Eliomar, Begonja, Hrkać, Perković, Bagarić, Marković, Enin. Trener: Goce Sedloski.

ZRINJSKI: Soldo, Čurjurić, Barišić, Čirjak, Marković, Stojkić, Perišić, Jakovljević, Filipović, Bekić, Kadušić. Trener: Blaž Slišković.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

Radnik - Željezničar 1:0 (1:0)
/Đurić 4/

Široki Brijeg - Zrinjski 1:1 (1:0)
/Franjić 14 pen - Filipović 83/

Odigrano u subotu:

Mladost - GOŠK 1:0 (1:0)
/Arežina 6/

Krupa - Zvijezda 09 1:1 (1:1)
/Mandić 6 - Huseinbašić 37/

Tuzla siti - Sarajevo 0:3 (0:2)
/Velkoski 6, Stanojević 34, Ahmetović 76/

Čelik - Sloboda 2:1 (2:0)
/Dilvaer 28, 45 - Husejinović 49/

TABELA: Sarajevo 46, Zrinjski 39, Široki Brijeg 31, Mladost 29, Željezničar 28, Sloboda 28, Radnik 25, Čelik 24, Zvijezda 09 22, Tuzla siti 20, GOŠK 18, Krupa 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC