• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelik poslije tri i po godine pobijedio Slobodu

Autori mondo.ba Autori Fena

Zeničani u derbiju pred svojim navijačima savladali Slobodu 2:1 (2:0).

U jednom od derbija 20. kola Premijer lige BiH, zenički Čelik je pred oko 2.000 gledalaca na "Bilinom polju" ugostio tuzlansku Slobodu te slavio rezultatom 2:1 (2:0).

Čelik je bolju igru krunisao već u 27. minuti kada je po lijevoj strani prošao kapiten Anel Dedić te na prvoj stativi proigrao Harisa Dilavera, a on efektno pogodio za 1:0. Dilaver je u 32. minuti bio u izglednoj prilici da povisi vođstvo svog tima, ali je njegov šut završio pored gola.

Dilaver je u 45. minuti ipak povisio na 2:0, ovog puta na asistenciju Nermina Jamaka. S tim rezultatom se i otišlo na odmor.

U nastavku je Sloboda golom Saida Husejinovića u 48. minuti smanjila na 2:1 te meču vratila neizvjesnost, ali do kraja nisu uspjeli poravnati.

Zeničani su, tako, prvi put nakon ljeta 2015, odnosno nakon 3,5 godine, slavili u duelu protiv Slobode.

...
Izvor: Dailymotion/vidchannel1

"Početi polusezonu s tri boda dosta je zadovoljavajuće, posebno protiv Slobode, koja je ozbiljan protivnik i koja igra moderan fudbal. Očekivali smo da će vršiti pritisak te ako ih odbijemo da ćemo dobiti priliku krenuti na njihovu polovinu. To se i desilo", rekao je trener Čelika Andan Ornek.

Navodi kako su imali dosta problema u prvih 15-ak minuta.

"Ovakve je utakmice stvarno teško pobijediti. Zadovoljni smo i sretni, jer smo igrali protiv teškog protivnika", kazao je Ornek, koji je najavio novi razgovor s predsjednikom Ajdinom Olgunom.

Problemi koje su imali oko sastava, kazao je, nisu riješeni, ali nije ih dodatno želio obrazlagati šta će tražiti na tom razgovoru s predsjednikom Oglunom. Za pretpostaviti je da će tema biti problem stranih igrača, jer je registrovan samo golman Bojan Pavlović.

Gostujući trener Zlatan Nalić istakao je kako je ovo bila tipična utakmica prvog kola nakon prvenstvene pauze te je zbog toga, kako se izrazio, bilo dosta toga nejasno.

"Imali smo poteškoća da uđemo ispravno u igru, nismo uspjeli i to nas je koštalo tri boda. Šteta što smo prvi period odigrali nespretno i nesretno, što nas je koštalo ta tri boda", kazao je Nalić, koji je dodao da su u drugom dijelu pružili mnogo bolju igru zbog čega su i nagrađeni jednim golom, ali nedovoljno za makar izjednačenje.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

Mladost - GOŠK 1:0 (1:0)
/Arežina 6/

Krupa - Zvijezda 09 1:1 (1:1)
/Mandić 6 - Huseinbašić 37/

Tuzla siti - Sarajevo 0:3 (0:2)
/Velkoski 6, Stanojević 34, Ahmetović 76/

Čelik - Sloboda 2:1 (2:0)
/Dilvaer 28, 45 - Husejinović 49/

u nedjelju

Radnik - Željezničar (14.30)
Široki Brijeg - Zrinjski (17.00)

TABELA: Sarajevo 46, Zrinjski (-1) 38, Široki Brijeg (-1) 30, Mladost 29, Željezničar (-1) 28, Sloboda 28, Čelik 24, Radnik (-1) 22, Zvijezda 09 22, Tuzla siti 20, GOŠK 18, Krupa 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC