• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miha "tukao" bolest, ali nije Sergejev Lacio!

Autor mondo.ba

Srpski stručnjak Siniša Mihajlović vratio se na klupu Bolonje poslije 41 dana bitke sa leukemijom, a njegov tim je remizirao sa Laciom (2:2) na 110. rođendan kluba.

Kapa dole za Sinišu Mihajlovića, ali kapa dole i za Bolonju i Lacio, koji su na stodesetu godišnjicu kluba podijelili bodove u fantastičnoj utakmici sedmog kola Serije A.

BOLONJA - LACIO 2:2 (2:2)

Počelo je veoma emotivno zbog povratka pedesetogodišnjeg trenera Bolonje, kojem je početkom jula dijagnostikovana leukemija iz koje je prema navodima italijanskih medija izišao kao pobjednik. 

Miha dočekan ovacijama navijača Bolonje i Lacija!

Pred meč sa nebesko-plavima u nedjelju stotine navijača Bolonje i Lacija, čije je boje Mihajlović branio šest sezona kao fudbaler, izašle su na ulice u majicama sa njegovim imenom proslavljajući Sinišinu pobjedu nad opakom bolesti.

U bolnici je proveo 41 noć na liječenju pa je propustio većinu utakmica Bolonje, ali je nesporno bio prisutan duhom s obzirom da je bio u kontaktu sa stručnim štabom i tokom primanja hemoterapije.

Protiv Breše je taj razgovor "podigao" njegovu ekipu da napravi preokret od 1:3 do 4:3, pa su "bolonjezi" timskim autobusom stigli da zahvale svom šefu ispred njegove bolničke sobe skandirajući Sinišino ime.

Njegovo ime je skandirano i danas na 110. rođendan kluba sa "Renato Dal Are", a prštalo je i na samom terenu.

Reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić odigrao je svih 90 minuta za goste iz Rima.

Bolonja je dva puta vodila u prvom poluvremenu pogocima Ladislava Krejčija i Rodriga Palasija, ali je oba puta Lacio preko Ćire Imobilea uspijevao da izjednači rezultat do odlaska na odmor.

Početkom nastavka, sudija Danijele Orsato je poništio gol Matijasa Svanberga, koji je iz slobodnog udarca pogodio mrežu Rimljana, ali je arbitar procijenio da je Brazilac Danilo iz nedozvoljene pozicije ometao golmana Tomasa Strakošu.

Gosti iz Rima su u 60. minutu ostali sa desetoricom u polju zbog dva žuta kartona Lukasa Leive, a brojčanu prednost Bolonja je imala samo 10 minuta jer je crveni karton zaradio Geri Medel, koji je kao posljednji igrač odbrane u maniru rvača grčko-rimskim stilom faulirao protivnika.

Do kraja su po jednu sjajnu šansu imali i promašili najprije Bolonja preko Krejčija, a potom i Lacio nakon udarca Luisa Alberta, koji je sjajno odbranio golman Lukaš Skorupski.

Skorupski je ipak mnogo sreće u samom finišu kad je dosuđen penal za Lacio koji nije iskoristio Hoakin Korea, koji je pogodio prečku!

U preostalim nedjeljnim susretima Atalanta je deklasirala Leće (3:1) zahvaljujući strijelcima Duvanu Zapati, Alehandru Gomezu i Robinu Gosensu, dok je Kaljari odolio na "Olimpiku" protiv Rome, te je meč završen 1:1.

Gosti sa Sardinije su poveli iz penala nakon što je rukom u kaznenom prostoru igrao Đanluka Manćini, a sa kreča siguran bio Žoao Pedro - 0:1.

Roma je uspjela da izjednači šest minuta kasnije nakon što je po desnoj strani probio Džastin Klajvert, a ispred kapitena Bosne i Hercegovine, koji je bio u mat poziciji, nespretno reagovao Luka Ćepiteli i pogodio vlastitu mrežu - 1:1.

Džeko je bio asistent i kod pogotka u 90. minutu kada je hrvatski napadač Nikola Kalinić, koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, pogodio za 2:1, ali je arbitar Masa naknadno poništio gol zbog prekršaja.

SERIJA A - 7. KOLO:

Fiorentina - Udineze 1:0 (0:0)
/Milenković 72/

Atalanta - Leće 3:1 (2:0)
/Zapata 35, Gomez 39, Gosens 56 - Lućoni 86/

Bolonja - Lacio 2:2 (2:2)
/Krejči 21, Palasio 30 - Imobile 23, 39/

Roma - Kaljari 1:1 (1:1)
/Ćepiteli 31 autogol - Žoao Pedro 25 pen/

Torino - Napoli (18.00)

Inter - Juventus (20.45)

U subotu

SPAL - Parma 1:0 (1:0)
/Petanja 31/

Helas Verona - Sampdorija 2:0 (1:0)
/Kumbula 9, Muru ag/

Đenova - Milan 1:2 (1:0)
/Šene 41 - Ernandez 51, Kesi 57 pen/

Odgođeno:

Breša - Sasuolo

TABELA: Inter (-1) 18, Juventus (-1) 16, Atalanta 16, Napoli (-1) 12, Roma 12, Fiorentina 11, Kaljari 11, Lacio  11, Torino (-1) 9, Helas Verona 9, Parma 9, Milan 9, Bolonja 9, Udineze 7, Sasuolo 6, Breša 6, Leće 6, SPAL 6, Đenova 5, Sampdorija 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC