• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krunić i Gojak najavljuju OFANZIVU “zmajeva”

Autor mondo.rs

“Nemamo šta da čekamo, moramo da igramo najbolji fudbal i pobijedimo. Uz ofanzivnu igru možemo da osvojimo tri boda”, poručio je Rade Krunić, veznjak Milana i "zmajeva", pred duel BIH i Finske.

Reprezentacija BiH treći priprema se za kvalifikacione duele protiv Finske na Bilinom polju u subotu, te Grčke u utorak.

Reprezentativci Rade Krunić i Amer Gojak složni su da je jedino ofanzivna igra i pobjeda u naredna dva susreta način na koji u bh. taboru mogu razmišljati.

"Atmosfera je odlična kao i uvijek, imat ćemo vremena da se pripremimo za utakmicu, u kojoj nemamo šta da čekamo, moramo da igramo najbolji fudbal i pobijedimo. Šef je svjestan toga, Finci će vjerovatno igrati defanzivnije. Uz ofanzivnu igru i dobru igru nadam se da možemo osvojiti tri boda i tabletu učinimo neizvjesnom. S Fincima kad smo igrali, jedan dio smo igrali odlično, a poslije gola smo potonuli, imali su inicijativu, dosta šansi za gol. Znamo kako treba da igramo i pristupimo meču i treba da to sačuvamo za sebe. Snaga reprezentacije je ekipa, ali istina je da su najbolji naši igrači Džeko i Pjanić i da zavisimo od njih. Edin će nam nedostajati, ali ima igrača koji su željni dokazivanja i nadam se da će iskoristiti tu priliku i zamijeniti ga na pravi način. Nadam se da će Pjanić koji će biti kapiten iskoristiti svoje liderske sposobnosti i da ćemo zajedno učiniti Edinov izostanak manjim", rekao je Krunić.

Amer Gojak, fudbaler zagrebačkog Dinama rekao je da će svi reprezentativci pružiti maksimum.

"Analizirali smo Fince i vidjeli gdje smo griješili, nadam se da toga više neće biti. Mislim da su svi igrači davali svoj maksimum, nedostajao je faktor sreće, ali je izostao rezultat. Zaslužujemo bolju poziciju, ali sve se da ispraviti. Najvažnija nam je utakmica ova u subotu, s pobjedom ćemo doći do samopouzdanja pa razmišljati o Grčkoj. Što se tiče odbrane, mislim da svih 11 igrača treba da brani gol i da napadamo. Zajedničkim snagama možemo do pobjede. Svjestan sam da je igranje za reprezentaciju odgovornost, svi se trebamo boriti za ovaj grb i tad će se vidjeti rezultati", rekao je Gojak.

Trenutno je u grupi J, nakon šest kola, prva Italija sa 18, druga Finska sa 12, Armenija je treća sa 9, BiH je četvrta sa 7, dok su pretposljednja Grčka sa 5 i Lihtenštajn sa 1 bodom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC