• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najavljeno simbolično pojeftinjenje goriva u Srpskoj

Autor Dušan Volaš

Zbog višesedmičnog pada cijene sirove nafte na svjetskoj berzi, do kraja ove sedmice moglo bi da dođe i do pojeftinjenja goriva na benzinskim pumpama u Srpskoj.

 Cijene goriva Republika Srpska BiH Izvor: MONDO/Danilo Jauković

Ovo su potvrdili u Grupaciji za promet naftom i naftnim derivatima u Privrednoj komori RS, naglasivši da su procjene da bi litar benzina i dizela u RS u prosjeku mogao da bude jeftiniji za jedan do tri pfeniga.

"S obzirom na trenutnu situaciju na svjetskoj berzi, odnosno pad cijena sirove nafte, procjena je da će doći do pojeftinjenja i na pumpama u Srpskoj. Tako bi do kraja ove sedmice cijene goriva mogle da budu niže za jedan do tri pfeniga po litru", rekao je za Srpskainfo predsjednik ove grupacije Dragan Trišić.

Ovaj list navodi da se litar benzina i dizela na pumpama u RS kreće 2,34 do 2,39 KM.

Zvanična statistika pokazuje da je gorivo u Srpskoj od početka ove godine, do oktobra, poskupilo za skoro 22 odsto. Tako je u januaru ove godine litar benzina i dizela koštao 1,78, a u prošlom mjesecu u prosjeku 2,27 KM.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mrgud

Kod nas je za 80% gradjana sve simbolicno plate,penzije,skolstvo.. i na kraju zivot je postao toliko simbolican da se jedva prezivljava.Postene ljude bi bilo sramota da primaju po 5-6hiljada maraka u drzavnim institucijama dok im gradjani jedva prezivljavaju.I kada im to spomenete oni kazu da se ubise radeci..(al' za sebe)..i ni jedan ne pomislja na ostavku dok ga ne prerasporede na drugo,u vecini slucajeva,bolje mjesto..sve je to moralni o..š..

Jo

A kad dizu cijenu gorivu,dižu svakih par dana.

MONDO REPORTAŽE