• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hljeb u Banjaluci skuplji za 70 feninga u odnosu na ostale krajeve: "Razlike bez osnova", tvrdi Šulić

Autor Dušan Volaš

Hljeb u Banjaluci skuplji je i do 70 feninga u odnosu na ostale krajeve Srpske. Nastavićemo pregovore sa pekarima, ali uporedo idemo u donošenje dvije uredbe da bismo uveli red u cijene osnovnih životnih namirnica, rekao je ministar trgovine i turizma RS Denis Šulić

 Hljeb Izvor: Shutterstock

Pojasnio je da će uskoro, i to u prvoj polovini marta, donijeti uredbu kojom će ograničiti cijenu osnovnog hljeba, ali i da planiraju izmjene propisa kada je riječ o ostalim osnovnim životnim namirnicama.

"Ta uredba će biti dorađena, odnosno na listi će se naći još neki artikli na koje je marža ograničena", rekao je Šulić.

Komentarišući ponašenje pekara koji nisu pristali na dogovor o cijeni hljeba, rekao je da će nastaviti da pregovaraju sa predstavnicima pekarske industrije.

"Cijena hljeba u Banjaluci i banjalučkoj regiji je 60-70 feninga viša u odnosu na druge krajeve Srpske. Nastavićemo da radimo ono što je u našoj nadležnosti, ali ne odustajemo ni od razgovora. Nadam se da ćemo u narednim sedmicama ponovo razgovarati da bismo našli neko kompromisno rješenje", istakao je Šulić.

Govoreći o uredbi koja se tiče tiče ograničavanja marže na osnovne životne namirnice, Šulić je rekao da će ona dorađena sa još nekim artiklima, a dodatno će pojasniti i koji su tačno artikli obuhvaćeni.

"Na primjer za ulje, znaće se tačno koje ulje pripada uredbi, jer do sada je bilo konfuzije na terenu kad je u pitanju primjena same uredbe. Na taj način želimo dodatno da pojasnimo sve te stvari. Pokušavamo da nađemo i način da se u tu uredbu, na zahtjev potrošača, ubacimo i meso. Velike količine mesa se, nažalost, u BiH i Srpsku i dalje uvozi sa strane, tako da postoji tu dosta proceduralnih grešaka i prostora za manipulaciju. Ali, pokušaćemo. Ono što je definitivno i što treba često da ističemo jeste to da je Srpska i sa ovim cijenama, bez dodatnih aktivnosti Vlade, najjeftinija. I u BiH, i u regionu", rekao je Šulić u intervjuu za "Glas Srpske".

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jovana

Nije samo hljeb u pitanju. Nijedan proizvod pekara u BL nema iste cijene tako i kifle recimo variraju od 0.40 do 0.60f. Uglavnom je pekara Manja iz nekog razloga najskuplja mada po kvalitetu se nista ne razlikuje od ostalih pekara

MONDO REPORTAŽE