• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izetbegović: Pozdravljam odluku Ustavnog suda BiH

Autor Anadolija

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović pozdravio je danas odluku Ustavnog suda BiH koja potvrđuje da zakonska odredba o proglašenju 9. januara kao Dana Republike Srpske nije u skladu sa Ustavom BiH.

 Izetbegović pozdravio odluku Ustavnog suda BiH Izvor: arhiva, mondo.rs
Izvor: arhiva, mondo.rs

"BiH je i srpska i hrvatska i bošnjačka i svih građana koji u njoj žive i svaki njen entitet uključujući RS je i srpski i bošnjački i hrvatski i svih građana koji u tom entitetu žive. Čudi me oštra i emotivna reakcija političara u RS.

Tvrdnje da se ovim šteti RS, da se ide ka ukidanju RS, da ja ne prihvatam RS, radim protiv interesa ovog entiteta, naprosto nisu tačne. Jer ovdje se ne šteti RS-u, dapače svaki korak ka jednakosti ljudi u tom entitetu, provedba konvencija ustava samo može stabilizovati taj entitet i učiniti ga boljim.

Ja lično prihvatam RS, kao što prihvatam sve što je Dejtonom prihvaćeno i potpisano. Ne radim protiv interesa ovog entiteta", istakao je Izetbegović, prensi agencija Anadolija.

"To je dan koji se proslavlja i kao krsna slava RS-a. Ne mislim da se u tome mogu prepoznati katolici i muslimani, jevreji itd. Pozivam vlasti u RS-u da provedu najnoviju odluku Ustavnog suda i da odrede datum praznovanja prihvatljiv svima. Ne treba mevludima i slavama obilježavati državne praznike", poručio je Izetbegović.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome koji datum bi on predložio kao Dan RS Izetbegović kaže da bi to možda mogao biti dan Dejtona jer tog dana su svi priznali RS.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

Sv. Arhangel moze a sv. Stefan ne moze. Da sv. Arhangel nije krsna slava njegovog dede

MONDO REPORTAŽE