Zatvoren Mekdonalds u Banjaluci

Autor:

Jedini restoran čuvene američke kompanije za brzu hranu "Mekdonalds" u Banjaluci, a samim tim i Republici Srpskoj, od danas je zatvoren.

1
A- A A+

Zatvoren Mekdonalds u Banjaluci Foto: Bojan Jakovljević, MONDO
Banjalučani nisu iznenađeni zatvaranjem "Mekdonaldsa" . Istina, mnogi od njih su pod čuvenim znakom "M" donedavno jeli, slavili dječije rođendane, uživali u njegovom sladoledu, ali svi ističu da su visoke cijene bile prepreka većoj posjeti, piše "Glas Srpske".

"Volim hranu u "Mekdonaldsu", iako kažu da nije zdrava. Žao mi je što će Banjaluka ostati bez ovog čuvenog brenda po kojem su prepoznatljivi veliki gradovi širom svijeta. Međutim, cijene njihovih proizvoda jednostavno nisu bile za džepove većine građana Banjaluke. Obrok slastan ali mali za sedam, osam maraka nikako se nije uklapao u kupovnu moć ljubitelja brze hrane. Tu su i naše navike da jedemo ćevape, pljeskavice, bureke i ostale specijalitete, tako da je "Mekdonalds" za većinu bio luksuz", rekao je Banjalučanin Branko Marković.

Banjalučanka Jelena Milovanović kaže da joj nije nimalo žao što se "Mekdonalds" zatvara i u

 Banjaluci.

"U svom životu sam svega dva puta ušla u "Mekdonalds" i to po nagovoru društva. Hrana je tamo jako skupa. Jednostavno, zbog svog zdravlja nisam ljubitelj brze hrane i zato sam je izbjegavala. Više volim pojesti ćevape ili neki drugi domaći specijalitet, koji su, uzgred, mnogo jeftiniji", rekla je Milovanovićeva.

Petogodišnji David Mišić, kojeg su novinari zatekli sa majkom u "Mekdonaldsu" kako sa užitkom jede pomfrit, kaže da mu je žao što u Banjaluci više neće biti ovog restorana.

"Ovo je jedini restoran gdje sam uz hranu dobijao i neku igračku", tužno je odgovorio dječak.

Kako su ranije objasnili u kompaniji "Dreamfoods restorani", koja je korisnik "Mekdonalds" franšize za RS, do zatvaranja poznatog američkog restorana došlo je iz poslovnih razloga.

"Vlasnik franšize "Mekdonalds" za Republiku Srpsku u budućem periodu razmišljaće i o traženju alternativnih lokacija za restoran i nastaviće da razmatra opcije za razvoj brenda na tržištu RS", rekli su u Kompaniji "Dreamfoods restorani" i dodali da će sva prava na naknadu radnika ovog restorana biti ispoštovana u skladu s pozitivnim propisima u RS.

Zbog zatvaranja "Mekdonaldsa" bez posla su ostala 34 radnika.

Tagovi:

Ostale vijesti