• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Konaković o akciji "Blek taj dva": Bio sam upozoren da ću morati objasniti veze sa narko-kartelom

Autor Dušan Volaš

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković tvrdi da nema bilo kakve veze sa narko-kartelom i da su ljudi hapšeni u akciji "Blek taj dva" kako bi tužilaštvo od njih "iscijedio" dokaz protiv njega.

 Panel02.jpeg Izvor: Ministarstvo spoljnih poslova

Na konferenciji za novinare, povodom međunarodne policijske akcije "Blek taj dva" usmjerene protiv najbližih saradnika šefa narko-kartela Edina Gačanina Tita, Konaković je rekao da je prije nekoliko sedmica upozoren da će morati da objasniti veze sa narko-kartelom.

"Dokazaću nepostajanje bilo kakve veze sa narko-kartelom. To su laži i izmišljotine. Dugo već o tome ne govorim", rekao je Konaković i dodao da iza ovih priča stoji propagandna mašinerija.

Konaković, koji je i predsjednik političke stranke Narod i pravda, rekao je da ne želi da se miješa u rad pravosuđa, ali je najavio krivične prijave za "zloupotrebu položaja protiv tužioca i drugih lica uključenih u ovaj slučaj".

"Tužilac je čitao tekstove sa portala umjesto da je imao dokaze. Osmišljen je plan jer kroz sve procese nisu uspjeli naći dokaz u svim predmeta koji su govorili da imaju o meni. Sada su došli do ideje da skupe ljude i pohapse i iscjede neki dokaz, kako bih ja bio osoba koja komanduje procesima koji se dešavaju u BiH. Nema sumnje da su htjeli reći da sam ja `crna kravata`, ali ne možete od zlatne kravate napraviti crnu tako što vam tamo neko napiše u nekoliko tekstova", dodao je Konaković.

U akciji "Blek taj dva" 22. aprila uhapšena su 23 lica osumnjičena za organizovani kriminal, trgovinu drogom, pranje novca i druga krivična djela, među kojima su i šef specijalne policije Federalne uprave policije /FUP/ Mustafa Selmanović, vršilac dužnosti direktora FUP-a Vahidin Munjić, nekoliko specijalaca ili bivših pripadnika FUP-a i sarajevski biznismen Gordan Memija.

U okviru ovog predmeta prikupljeni su dokazi iz kriptovanih aplikacija, a u ovim aktivnostima međunarodnu podršku su pružile agencije FBI, DEA i Evropol.

Akciju su izveli pripadnici Sipe u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom i policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom Tužilaštva BiH i po nalogu Suda BiH.

Iz Evropola je saopšteno da ova akcija služi kao još jedna prekretnica u borbi protiv takozvanog "super kartela", saveza kriminalnih mreža koje su kontrolisale veći dio evropske trgovine kokainom.

Srna

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE