• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odabrano devet projekata sa kojima će RS konkurisati kod Saudijskog fonda

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Vlada RS usvojla je danas informaciju o projektnim prijedlozima za finansiranje iz sredstava Saudijskog razvojnog fonda i odabrala devet projekata ukupne vrijednosti 161,6 miliona KM koji će biti kandidovani u aprilskom terminu.

 Saudijski fond za razvoj Vlada RS Izvor: MONDO

Za finansiranje kod Saudijskog fonda konkuriše se dva puta godišnje.

Ministarstvo finansija je prethodno 16. februara dostavilo svim ministarstvima, jedinicama lokalnih samouprava, te drugim javnim preduzećima, ustanovama i/ili javnim organizacijama smjernice za apliciranje projekata prema Saudijskom razvojnom fondu. Primljeno je ukupno 77 projektnih prijedloga ukupne vrijednosti 2,5 milijarde KM.

"Iz resorne nadležnosti Ministarstava dostavljena su 44 projektna prijedloga, za koje se aplicirano u vrijednosti 2,2 milijarde KM, a odabrana su četiri projekta ukupne vrijednosti 116,9 miliona KM. Posmatrajući strukturu dostavljenih aplikacija najviše vrijednosti su iz sektora energetike (945 miliona KM) i saobraćaja (milion KM). Iz resorne nadležnosti jedinica lokalne samouprave dostavljena su 33 projektna prijedloga, za koje se apliciralo u vrijednosti od 264 miliona KM, a izvršen je odabir pet projekata ukupne vrijednosti 44,8 miliona KM", saopšteno je iz Ministarstva finansija RS.

Spisak projekata

Projekti koji su predloženi za finansiranje iz Saudijskog razvojnog fonda su: Regulacija korita rijeke Križevice u Srebrenici, vrijedan 11,5 miliona KM, 2. faza izgradnje i opremanje studentsko-đačkog doma u Vlasenici, vrijednosti 8,2 mil., Izgradnja JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža“, vrijedan 9,7 miliona KM, Infrastrukturni projekti u Prijedoru vrijednosti 9,4 miliona KM, Modernizacija sistema upravljanja otpadom u Gradišci 5,9 miliona KM. Projekat rekonstrukcije, izgradnje i opremanje objekta četiri psihijatrijske ustanove u Republici Srpskoj, ukupno vrijedan 23,2 miliona KM, Rekonstrukcija i rehabilitacija distributivne mreže sa zamjenom transformatora i opreme 35/10 transfostanica, vrijednosti 6 miliona KM (Elektroprivreda ad Trebinje), Sanacija i rekonstrukcija tunela „Križevići“ (Željeznice Republike Srpske) vrijednosti 62,5 miliona KM, Rekonstrukcija tunela na putnoj mreži (JP Putevi), vrijedna 25 miliona KM.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE