• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saudijski fond za razvoj stiže u RS, žele da grade naučno-tehnološki park u Banjaluci

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predstavnici Saudijskog fonda za razvoj predstaviće u Banjaluci projekat izgradnje naučno-tehnološkog parka, ali i mogućnosti saradnje sa svim gradovima, opštinama i preduzećima u RS. Tim povodom predsjednik Vlade Radovan Višković pozvao brojne rukovodioce na sastanak.

 Saudijski fond za razvoj stiže u RS Izvor: Shutterstock

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zakazao je za petak sastanak sa svim gradonačelnicima, načelnicima opština, direktorima državnih preduzeća kako bi im bile predstavljene mogućnosti saradnje sa Saudijskim fondom za razvoj.

Savjetnica ministra u Ministarstvu za naučno tehnološki razvoj i visoko obrazovanje i profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci Željana Jovičić, upoznaće učesnike sa procedurama koje je neophodno provesti u određenom vremenskom roku, kako bi projekti bili uspješno realizovani.

Ministrastvo je do sada je započelo i uspješno provelo kraju evaluaciju na dva projekta sa Saudijskim fondom za razvoj, saopšteno je iz Vlade RS.

Mondo saznaje da će Saudijci u Banjaluci u petak predstaviti projekat izgradnje naučno-tehnološkog parkau Kampusu Univerziteta u Banjaluci, čija gradnja je ranije najavljena, a formirano je i pravno lice "Naučno - tehnološki park Republike Srpske d.o.o."

Isti fond bi trebalo da učestvuje u projektu izgradnje i opremanja dodatnog objekta za smještaj studenata u Studentskom centru "Boriša Starović" u Foči, a oba projekta bi mogla biti finansirana po osnovu zaduženja kod pomenutog fonda.

U julu prošle godine zvanično je najavljena gradnja prvog naučno-tehnološkog parka u Republici Srpskoj a lokacija u Kampusu je već odobrena. Objekat bi trebalo da ima 7.500 metara kvadratnih prostora i pet etaža. 

Premijer Višković tada je izjavio da je sa Evropskom bankom ispregovarano 13 miliona evra za gradnju parka, da je UNDP odobrio grant od gotovo 550.000 evra za projektno-tehničku dokumentaciju.

(MONDO)

Više o projektu

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE