• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najtanji, a najveći Android fon: Huawei P8 max

Autor mondo.rs

Huawei P8 max ima ekran od čak 6.8 inča, ali je ultra-tanak uređaj sa neverovatnom baterijom kapaciteta 4.360 mAh!

 Najtanji, a najveći Android fon: Huawei P8 max Izvor: MONDO portal.

Pre dve godine IKT kompanija Huawei, tada još uvek u procesu afirmacije, predstavila je legendarni P6 u Londonu, potom i najlepši Android telefon Huawei P8, da bi 15. aprila u britanskoj prestonici otkrila čak dva nova pametna telefona P serije - Huawei P8 i Huawei P8 max.

Pametni telefon, odnosno fablet, P8 max zadržao je dizajn modela P8, ali poseduje veći ekran od 6,8 inča, duže trajanje baterije, kao i jedinstvenu, samopodešavajuću kameru za svetla koja se prilagođavaju svim režimima rada. Huawei P8 max nasledio je i elegantan ID dizajn i performanse P serije. Sve ove karakteristike donose više zabave kroz novi, veći ekran.

Rezolucija 16:9 pruža neverovatan doživljaj boja i oštrine slike, dok sistem uštede i upravljanja energijom značajno doprinosi životnom veku baterije od (šokantno) velikih 4.360 mAh. Baterija omogućava gledanje video sadržaja u trajanju od preko 15 časova u kontinuitetu.

Prednje i zadnje kamere Huawei P8 max koriste kombinaciju 5+13 megapiksela. Zadnja kamera koristi poseban Image Signal procesor sa optičkom stabilizacijom kadra i dual-tone blicem uz koji slike dobijaju prirodne boje na noćnim fotografijama.

Gigantski Huawei P8 max pruža korisnicima profesionalne alate za obradu fotografija i video snimaka i tako skraćuje vreme naknadne obrade. Takođe, poseduje posebne režime za fotkanje: “Beauty mode”, Selfie, Pano i Lapse.

Izvor: MONDO portal

Za razliku od jednostavnih funkcija osvetljenja fotografija na običnim telefonima, P8 max daje trenutni prikaz na ekranu uz ručno kontrolisanje otvora blende. Ovaj telefon ima optičku stabilizaciju kadra na zadnjoj kameri koja i bez stativa stvara jasne i oštre slike, a jedinstveni Director režim omogućava korisnicima trenutno deljenje tek kreiranog sadržaja. Takođe, P8 max može formirati grupu za snimanje sa još tri telefona i putem prelaska na različite uglove, korisnici mogu napraviti blockbuster bez naknadne montaže.

Novi, estetetski dizajn

Najbitnija karakteristika Huawei P8 max je ne odsečen zadnji deo telefona sa odnosom veličine telefon i veličine ekrana veća od 74 odsto. Kompletna površina telefona isečena je aluminijumskim blok sečivom koje se koristi u kosmičkoj industriji. Takođe, Huawei P8 max koristi industrijski najnaprednije rešenje raspoređivanja temperature kako bi izbegao pregrevanje. Telefon koristi istu DX19 leguru visokotermalne provodljivosti koja se nalazi u luksuznim automobilima. Koeficijent njene toplotne provodljivosti je devet puta veći nego kod nerđajućeg čelika, a za 3.8 puta veći nego kod aluminijuma - legure magnezijuma koja se nalazi u većini pametnih telefona.

...
Izvor: YouTube

Bežična projekcija, Bluetooth štampanje i poslovne aplikacije

Huawei P8 max opremljen je funkcijama kao što su Bluetooth štampanje, bežična projekcija i GPS za komercijalnu upotrebu čineći ga boljim i pogodnijim za korišćenje e-maila i drugih poslovnih aplikacija. Vlasnici će u paketu dobiti i inovativnu kožnu futrolu sa providnim tačkicama, koja omogućava vidljivost dolazećih poziva bez otvaranja futrole i tako izbeći ostavljanje tragova prstiju i fleke na ekranu. Kožna futrola takođe podržava stand by režim, čineći ga savršenim integralnim delom P8 max telefona.

Cena telefona je 550 evra za verziju od 16 GB interne memorije, uz microSD proširenje i Dual SIM 4G podršku ili 650 evra za verziju sa 64 GB memorije i istim karakteristikama. U prodaji će biti u maju, u preko 30 zemalja, uključujući i Srbiju.

Huawei P8 max specifikacije:

- Dimenzije: 182 x 93 x 6.8 milimetara
- Težina: 228 grama
- Operativni sistem: Android 5.0.2, Lollipop, Emotion UI 3.1 od Huaweija
- Procesor: Huawei HiSilicon Kirin 935 Octa-core 4xA53 2.0 GH + 4xA53 1.5 GHz
- Grafika: Mali-T628 MP4
- Memorija: RAM 3 GB, Interna oko 16 GB, microSD do 128 GB
- Kamere: poleđinska 13 MPx, Full HD, OIS, Image Processor, prednja 5 MPx, Full HD, obe sa do 30 fps snimanjem i svetlosnim i drugim efektima, Dual tone LED blic
- Ekran: LTPS LCD, 6.8 inča, 1.920 x 1.080 px, 326 ppi, Gorilla Glass 3
- Veze: HSPA+, Wi-Fi i Wi-Fi+, BT 4.0, DLNA, LTE, NFC, USB + OTG punjenje
- Dodatno: GPS Glonass, FM radio, Dual SIM obe 4G LTE, Dolby Digital Plus, metalno telo
- Baterija: 4.360 mAh, do 3 dana autonomije
- Cena: Od 550 evra.

Čekamo vaše komentare ispod i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS