• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Velež pomogao Zrinjskom? Pošteno!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Zrinjskog Vinko Marinović naglasio je u izjavi za MONDO da je 22. kolo dokaz da je Premijer liga Bosne i Hercegovine potpuno regularno i pošteno prvenstvo.

 Marinović: Velež pomogao Zrinjskom? Pošteno! Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Plemići" su u subotu gostovali kod "fenjeraša" Zvijezde u Gradačcu i slavili pobjedu poslije dva preokreta (2:3). Najprije je mostarski tim vodio, Zvijezda preokrenula, da bi u nastavku za nešto više od jednog minuta napadač Zrinjskog Stevo Nikolić sa dva gola osigurao pobjedu ekipi koju s klupe vodi doskorašnji trener banjalučkog Borca Vinko Marinović.

Povezane vIJesti

"Dobro smo ušli u utakmicu i stekli prednost, imali smo i nekoliko solidnih šansi da povećamo vođstvo, ali nismo u tome uspjeli. Onda smo iz neke situacije u kojoj naši igrači nisu dobro reagovali primili izjednačujući pogodak, a ubrzo i drugi gol", počeo je u kratkim crtama Marinović analizu meča za naš portal.

Prema njegovim riječima do poluvremena se odvijala uglavnom borba na sredini terena iako su "plemići" očekivano bili bolji rival.

"U drugom dijelu smo ušli s namjerom da okrenemo rezultat. Znao sam da imamo kvalitetniji tim, veći fond igrača i iz dvije brze akcije Steve Nikolića stigli do pobjede koja nas je ponovo vratila u sam vrh tabele".

Do bodovnog izjednačenja sa Širokim Brijegom "pomogla" je i pobjeda Veleža (1:0), gradskog rivala Zrinjskog.

"Pobjeda Veleža nad liderom prvenstva je sasvim normalna. Premijer liga BiH je pošteno prvenstvo i tu nema šta da se doda. Mi gledamo samo sebe i želimo da pobijedimo u svakoj narednoj utakmici i s tim pristupom možemo da dođemo do naših ciljeva".

Marinović je kao strateg šampionske ekipe BiH napomenuo da Zrinjski nije odustao od osvajanja "duple krune".

"Nismo se odrekli ničega! Igramo polufinale Kupa BiH, dijelimo prvo mjesto u prvenstvu, ali najvažnije je da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Kad sam preuzeo tim, zaostajali smo sedam bodova za Širokim Brijegom a sad smo u 'egalu'", zaključio je nekadašnji trener Banjalučana i gradiške Kozare.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC