• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I "dijamant" napada Vels?

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Prema riječima selektora Baždarevića, Džeko će raditi po posebnom programu, kao i Zec i Kolašinac, a selektor očekuje kapitena na terenu već sutra, uz nadu da će bh. napadač biti spreman za utakmicu koja je na programu u subotu.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je još jedan trening u sklopu priprema za kvalifikacione utakmice sa Velsom i Kiprom za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Reprezentativci od ponedjeljka borave u Trening centru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine u Zenici, gdje se spremaju za dva susreta, sa Velsom u Zenici u subotu, 10. oktobra te s Kiprom u Nikoziji tri dana kasnije.

Nakon velikih problema selektora Mehmeda Baždarevića, uzrokovanim povredama i kartonima bh. reprezentativaca, situacija unutar reprezentacije je mnogo bolja.

Juče se treninzima priključio povrijeđeni Senad Lulić, koji bi mogao zaigrati u predstojećim susretima, a na večerašnjem treningu nije trenirao sa reprezentativcima kapiten Edin Džeko, čiji je dolazak i nastup za našu selekciju bio upitan zbog povrede.

Ipak, prema riječima selektora Baždarevića, Džeko će raditi po posebnom programu, kao i Zec i Kolašinac, a selektor očekuje kapitena na terenu već sutra, uz nadu da će bh. napadač biti spreman za utakmicu koja je na programu u subotu.

Na večerašnjem treningu radio je i Senad Lulić, čiji je dolazak takođe bio upitan zbog ranije povrede.

Ipak, u bh taboru vjeruju u spremnost i kvalitet ekipe te u pozitivnoj atmosferi dočekuju sljedeće utakmice koje bi reprezentaciju mogle dovesti do baraža.

Fudbaler Sampdorije Ervin Zukanović rekao je kako reprezentacija Bosne i Hercegovine treba pokušati doći do tri boda.

"Očekivanja su uvijek ista, trebamo pokušati da odigramo svi dobro i da ostvarimo dobar rezultat. Nijedna reprezentacija nije loša, svi imaju neki kvalitet, ali mi trebamo da se fokusiramo na našu igru, da budemo svi na nivou i da uđemo s respektom. Vels je favorit, ali mi ćemo pokušati nametnuti svoju igru i dobiti tri boda. Ekipa Velsa je dobra, dobro igraju kao kolektiv, imaju Remzija i Bejla kojih se trebamo čuvati. Agresivna su, jaka i kompaktna ekipa i ne treba se previše fokusirati na pojedince", rekao je Zukanović.

Što se tiče njegovog povratka u reprezentaciju, rekao je kako je spreman odgovoriti na sve izazove koje bi selektor mogao postaviti pred njega.

"Želim biti na raspolaganju reprezentaciji, a šta će selektor odlučiti, vidjećemo u subotu. To je njegov izbor i šta god da bude, ja sam spreman", dodao je Zukanović.

Edin Višća se nada pobjedi protiv Velsa.

"Očekujemo pobjedu. Znamo da je Velsu dovoljan i bod i vjerujem da će doći više da se brane ili da igraju na kontranapad. Nas samo pobjeda ostavlja u igri za baraž i moramo od samog početka krenuti agresivno i pokazati da smo mi ovdje domaći i da, uz podršku navijača, pobijedimo. Atmosfera u reprezentaciji je odlična, imamo problema sa povredama, ali trudimo se da niko ne nedostaje. Došao je i Džeko i nadamo se da će biti spreman za subotu. Trebamo dati svoj maksimum i mislim da smo kvalitetniji od Velsa i da možemo pobijediti", rekao je Višća.

Selektor Mehmed Baždarević rekao je kako se nada pobjedi protiv Velsa u subotu u Zenici, unatoč problemima sa kojima se susreo.

"Kolašinac i Zec su došli s lakšim povredama koje medicinski štab tretira terapijama i učinićemo sve da budu spremni za subotu. Večeras će raditi specijalan program za njih, a sutra ćemo vidjeti kako će reagovati na to. Lulić je na treningu, a Edin ima poseban program koji će raditi danas i sutra, a sutra popodne ga očekujemo na terenu. Iskreno se nadamo i želimo da bude spreman za subotu", rekao je selektor Baždarević, ističući da za njega Vels nije iznenađenje.

"Oni godinama napreduju i ulažu u fudbal, a ja im želim čestitati na svemu što su uradili u kvalifikacijama, a nadam se da će oni nama čestitati u subotu na pobjedi. Mislim da je Vels obezbijedio kvalifikacije i mislim da bi bilo ljepše da oni slave kod kuće. Mi se iskreno nadamo pobjedi, imamo poteškoća zbog povreda, ali mislim da imamo kvalitet i srce sa navijačima da idemo do pobjede", naveo je Baždarević.

Reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su posjetili i izložbu vlastitih portreta u sklopu akcije pomoći izgradnje "Roditeljske kuće" u Sarajevu za roditelje djece oboljele od karcinoma te na ovaj način, zajedno s čelnicima Saveza i stručnim štabom, dali svoj doprinos ovoj akciji.

Večerašnjem treningu prisustvovali su i štićenici Ustanove "Dnevni centar za brigu o djeci s posebnim potrebama" iz Maglaja.

Utakmica BiH - Vels na programu je u subotu 10. oktobra na stadionu "Bilino polje" u Zenici sa početkom u 20.45, dok je susret s reprezentacijom Kipra tri dana kasnije, u Nikoziji.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC